Modelingom sa neuživím

Čo spravíte, keď dostanete takúto ponuku? 350 dolárov a zaujímavú zmenu účesu za deň a pol Vášho času. Poviem Vám, čo som spravila ja.

Išla som na casting vlasových modeliek. Žena v domácnosti predsa takto ľahko dostupné peniaze a zmenu neodmieta. Navyše to, že sa jednalo o vlasové štúdio Wella na prízemí Rockefellerovej budovy bolo akou-takou zárukou, že sa nejedná o druhotriednych kaderníckych učňov. V skutočnosti to bol už pravidelný seminár Trend Vision Cut and Color, o ktorom sa na stránke spoločnosti Wella píše:

…inspire hairdressers to create color, cut and styles in the latest trends through live demonstrations, while giving each hairdresser a sense of achievement and new found feeling of empowerment with the client in the salon… cover all aspects of hairdressing, from the initial consultation with the client to the haircolor application and finished styling results. 

OčiDievčat prišlo asi 40 – rôznych tvarov, farieb a vlasových dĺžok. Privítali nás traja páni – John, John a Japonec, ktorého meno neviem reprodukovať (úprimne sa ospravedlňujem). Ich vzhľad a komentáre našepkávali niečo o tom, že na zástupcov mužského pokolenia majú nevšedne vyvinutý zmysel pre vizáž a farby (podľa môjho skromného porovnania s chlapom domácim – rozumej chlapom, ktorého mám doma – ktorý skutočne pozná 16 základných farieb a napriek tomu, že občas sa blysne aj novinkou ako je studničková – nie, to nie je od Zdeny Studénkovej ale odpoveď na otázku, akú farbu očí si mám uviesť na americký vodičák… iná story – ale napriek tomu ešte máva občas  problémy s rozoznávaním oranžovej a ružovej).

John Hlavný nás hneď na začiatok upozornil, že sa tu jedná o zmenu. Bude sa farbiť a strihať  (ak sme si to nevšimli v názve seminára). A pod zmenou si nepredstavuje skrátenie o pol “incha” a zopár zosvetlených pramienkov. Rozumieme, čo tým myslí? Dve slabšie povahy sa v tomto momente rozlúčili.

Nuž a potom začal konský trh. Na zuby nám síce nepozerali, ale vlasy okukali poriadne. O blondýnku z východnej Európy nebol záujem. Vybrali si 10 dievčat, ktoré už v pondelok budú môcť ukazovať fotografie pred a po. Nás ostatné cestou von pobavila odfarbená latinokráska, že aspoň sme sedeli na stoličkách (a nie na zemi), lebo to sa veru jej na tých početných castingoch, na ktoré chodí, nestáva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.