Nový rok

Príchod nového roku sme už vítali v Amerike. Nie, že by nás to tak veľmi lákalo, ale môj drahý musel robiť pred Silvestrom, aj na Silvestra. A tak sme sa dohodli s Luciou a Martinom a oslavovali s nimi.

Lucia navarila a doniesla výbornú kapustnicu, ja som upiekla kysnutý koláč a slovenský silvestrovský program sme si pustili online. Prvýkrát sme oslavovali už o šiestej. Vtedy bola polnoc na Slovensku, tak sme aj trochu telefonovali a blahoželali. Mišo potom odišiel do práce a my zvyšní sme klebetili až do desiatej.

Potom sme sa pobrali do New Yorku. Všade kopa policajtov – tí museli mať službu asi všetci – a všade kopa ľudí. Vyzdvihli sme si Miša, ale na Times Square sme sa už nedostali, lebo tam bol asi milión iných ľudí (doslova). A tak sme si všetko dobré do nového roku popriali niekde okolo 45tej ulice.

Na Times Square sme prišli, až keď už ľudia začali odchádzať a sme len zírali, čo tam ostalo. Nechcela by som byť v upratovacej čate, ktorá sa o to mala postarať. Cesta naspäť bola dlhá a studená – v New Yorku sme sa neprezieravo rozhodli ísť pešo namiesto metrom, lenže sa išlo pomaly, lebo ulice boli preplnené. Do Hobokenu sme teda prišli po pol druhej (= po odchode poslednej električky) a ani zďaleka sme neboli jediní (= nulová šanca nájsť voľný taxík). Pálovcov potom ešte čakala cesta autom domov, aj keď som im ponúkala, že môžu prespať u nás, ale vlastná posteľ sa im asi zdala lákavejšia ako naša rozkladacia sedačka.

Takže taký bol náš Silvester v New Yorku (snáď posledný), dúfam, že aj ten váš bol fajn a do nového roku vám všetkým prajem, nech sa vám darí a nech vás čakajú samé dobré veci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.