Prechádzka po Greenwich Village

Včera sme boli vrátiť návštevu Bellovcom, ktorí študujú na Courantovom Inštitúte (NYU). Stretli sme sa priamo v srdci NYU – vo Washington Square Parku, kde NYU organizuje svoje promócie, pri oblúku. Bolo pekne, takže všetci boli vonku, park narvatý, všetky šachovnice obsadené. Videli sme chlapíka, ktorý ponúkal zadarmo rady do života, prešli sme okolo Courantovho inštitútu a nakukli do knižnice (trošku väčšia ako tá naša na NJIT).

Potom sme našli v inom parku nejaké hlboké umelecké dielo – päť či šesť dievčat zakrútených do pásov červenej látky. Neviem, čo to chcelo byť, ale ľudia naokolo sa tvárili, že wow, z nejakého dôvodu všetci reportéri fotili len jedno z tých dievčat, tak sme len poobzerali a nechápavo odišli.

Zachytili sme zopár ľudí v kostýmoch a na chodúľoch, čo možno bol pozostatok nejakého karnevalu, ale pokojne ani nemusel byť, lebo mám taký pocit, že v tu sa znesie všetko. Prešli sme okolo stánku, kde rozdávala autogramy Miss Dance USA (Mišo hovorí, že si podpis nešiel vypýtať len preto, že by som mu to nedovolila), okolo East River, kde sme minulý rok takmer nevideli ohňostroj, a zavítali k Bellovcom.

Tí nás potom večer ešte zobrali do ukrajinskej reštaurácie Veselka, kde mali také špeciality ako pirohy, boršč, zemiakové placky a beef stroganoff. Personál bol z veľkej časti tiež “autentický”, ale na počudovanie zákazníkov bolo dosť Američanov.

Taká fajn lenivá sobota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.