US Open


Warning: Illegal string offset 'src' in /data/3/a/3a7e1bc0-13d6-4f23-9dab-d8a2a009ce43/jancigovci.com/web/public_html/wp-content/plugins/vipers-video-quicktags-migrator/vipers-video-quicktags-migrator.php on line 322

Dnes som zaspávala ráno na prednáške a môže za to Nadal. Môjmu drahému sa stotiž splnil ďalší sen – boli sme na US Open. Ale oproti minulému roku, keď sme sa len tak poflakovali po parku, tento raz tak naozaj – na tenis. Domov sme došli o tretej ráno a keď ten chlapík dnes na prednáške zhasol svetlo a spustil powerpoint, tak som bola jasná… ale po poriadku.

Keď sme si kupovali lístky (dosť dávno), tak ešte vôbec nebolo jasné, koho uvidíme hrať – nevedeli sme, kto sa kam prebojuje. A tak sme si vybrali jedno večerné štvrťfinále (večerné preto, že sme pracujúci a školopovinní a štvrťfinále preto, že viac sa nám do lístkov nechcelo investovať). Ukázalo sa, že to bola šťastná voľba, lebo sa nám ušiel zápas sestier Williamsových a ako bonus Nadal.

Do Flushing Meadows sme došli pekne ako kázali na lístkoch, na siedmu, ale to nám nebolo nič platné, lebo do štadiónu (Arthur Ashe Stadium) nás nepustili. Dohrával sa tam ešte predchádzajúci zápas. Tak sme sa motkali po areáli, okukovali tréningové dvorce, chvíľku počúvali Martinu Navrátilovú, od ktorej chcel komentátor nejaký tip, že ktorá Williamska to vyhrá, a smiali sa na 80-dolárových US Open mikinách.

Tak ale dočkali sme sa, okolo ôsmej nás pustili dnu a okolo pol deviatej sa dostavili aj Williamsové. Zápas to bol dobrý, chytali aj zdanlivo nemožné lopty a pálili to po sebe aj 120mph. Čo bolo zaujímavé, Venus viedla prvý set, Serena ju dobehla a nakoniec aj predbehla v tiebreaku a to isté sa zopakovalo v druhom sete. Akoby znervóznela zakaždým, keď začalo prihárať. Istým spôsobom bolo dobre, že skončili už po dvoch setoch, lebo nás ešte čakali chlapi a to už bolo jedenásť hodín.

Ďalšie dve veci, ktoré ma zaujali, bolo povzbudzovanie divákov a rozhodcovia. Diváci, ktorí nevedeli koho povzbudzovať, kričali jednoducho “Go, Williams.” A rozhodcovia sa mýlili. Párkrát sa stalo (v obidvoch zápasoch, čo sme videli), že keď hráči vyzvali na prehratie záznamu danej loptičky, tak sa ukázalo, že čiaroví rozhodcovia rozhodli zle. Keďže toto bol prvý tenis, ktorý som takto naživo pozerala, neviem, nakoľko je to bežné (že či to len teraz boli fascinovaní skvelou hrou Williamsových, šarmom Nadala alebo unavení z neskorej nočnej doby), ale zdalo sa mi, že sa mýlili príliš často.

Nuž a potom prišli chlapi. Prekvapením bol prvý set, ktorý Nadal prehral proti nenasadenému Fishovi. Vtedy Američania zase nevedeli, koho majú povzbudzovať, či jednotku Nadala alebo svojho krajana. Ale Španiel sa potom nejako zobudil a ďalšie tri sety s prehľadom vyhral. Ten posledný sme už nevideli, lebo o pol druhej, keď vyzeralo, že už to má v rukáve, sme sa pobrali domov. Došli sme až o tretej a kým ja som spala vyše štyroch hodín, Mišo si musel nastaviť budík na pol šiestu. (Moje komentáre, že to sa mu už neoplatí ísť spať, sa mu nezdali veľmi vtpiné.)

Na záver ešte video, že koľko tam bolo ľudí:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.