Bratislava, New York, všetko jedno

Keď napadne 15cm snehu, obidve mestá sú v háji. Áno, je pravda, že je vonku dosť hnusne (stačil mi ranný výlet do obchodu a je mi jasné, že dnes už von ani nos nevystrčím – fujačí riadne), ale videli sme už aj horšie.

Školu nám preventívne zrušili už včera (o desiatej večer prišla aj sms aj e-mail), takže to nápadne pripomína situáciu spred roka. Až na to, že “there’s no such thing as free lunch” a už teraz je jasné, že si to nahradíme v máji namiesto jedného “reading day”. Ale inak mi to padlo veľmi dobre – aspoň môžem dokončiť to, čo som včera nestihla. Na trojdňové víkendy by som si veru vedela zvyknúť.

A čo ešte nového? Konečne po roku a pol bývania v tomto byte máme závesy! Keď sme vymenili sedačku, tak som síce dúfala, že to bude trochu skôr, ale radšej neskôr ako vôbec. Nie že by sme mali problémy s nakúkačmi (vzhľadom na to, že bývame na jedenástom poschodí a široko-ďaleko nie je iná vysoká budova… a žalúzie to istia), ale predsalen, okná, na ktorých niečo visí, vyzerajú výrazne lepšie.

Ďalšie nábytkové prírastky by mali byť polica na knihy (tá, čo máme je už dávno plná) a postieľka pre bejby. Len dúfam, že tieto sa nám podarí vybrať v nejakom zrýchlenom konaní, lebo knihy síce v pohode prečkajú porozkladané kade-tade, ale by som bola celkom rada, keby dorazila najprv postieľka a až potom bejby.  (To si zase vypočujem, keď si môj drahý toto prečíta).

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.