Pelham 123

Minule sa môj drahý veľmi pobavil, keď čítal jeden článok v novinách. Píšu tam o novej verzii filmu The Taking of Pelham 123 (tá pôvodná je z roku 1974 a nová by mala byť v kinách v júni tohto roku). Film je o metre v New Yorku, ktoré niekto unesie a rúti sa s ním (a rukojemníkmi na palube) podzemím, zatiaľčo vyjednáva s dispečerom sediacim v riadiacom centre o výkupnom.

Áno, presne v tom riadiacom centre, kde môj drahý pracuje. To, že takýto film sa pripravuje, vedel už pár mesiacov – odvtedy ako sa Denzel Washington (ktorý hrá spomínaného dispečera) a zvyšok štábu prišli pozrieť, ako také riadiace centrum vyzerá (a nie, fotiť sa tam nesmie, takže žiadne obrázky Denzela Washingtona nebudú).

V článku sa však dočítal nasledovné: “pracovníci metra dokonca dovolili tvorcom filmu fotografovať vnútri nového top-secret kontrolného centra, ktoré sa nachádza v strednej časti Manhattanu, najväčšieho železničného kontrolného centra na svete, aby ho mohli vytvoriť – aj keď skutočné centrum je také moderné, že Seagers sa rozhodol dať scéne drsnejšiu, viac úradnú patinu”. A tak sa Mišo z novín dozvedel, na akom top-secret modernom mieste to pracuje.

Ešte na vysvetlenie – Pelham 123 je označenie vlaku: Pelham podľa stanice, z ktorej vychádza, a 123 podľa času, kedy vyšiel (1:23)… ale v skutočnosti vraj dispečeri označujú vlaky úplne inak.

Na záver trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=XWsVNSg5YH8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.