Island Pond (Harriman State Park)

Sobota nás zastihla zase na výlete. Tentokrát sme sa na odporúčanie spolužiaka Alexa vybrali do parku Harriman (susedí s Bear Mountain parkom, v ktorom sme boli minulý týždeň). Rozdiel bol v tom, že tentokrát sme nešli sami.

Katka s Peťom k nám ráno dobicyklovali a s Paťom, Luciou a Martinom sme sa zrazili na parkovisku v parku. Po hodine prechádzky, ktorá sa nazaobišla bez Kikiných protestov (Paťo ju prespal v namakanom nosiči), sme dorazili k jazeru s výstižným názvom Island Pond – rybník s ostrovom.

Voda bola fajn, teplejšia ako som čakala, a tak sme doplávali (asi 200m) k ostrovu a naspäť. Mali sme plavky aj pre Kiku, ale nakoniec sme jej ich ani neobliekli, lebo vstup do vody bol po klzkých kameňoch obrastených riasami. Aj keby bola ochotná sa nechať namočiť, nebolo sa tam kde dobre postaviť, aby som ju udržala. A okrem toho, pri odchode som si všimla medzi skalami aj nejakú penu, tak je lepšie, že sme ju tam nekúpali. A náš teplovodomilný tato bol jediný dospelák, ktorý neplával…

Potom po Apalačskom chodníku naspäť na parkovisko (to zalomili obidve mláďatá) a za necelú hodinku sme boli doma. Výborný výlet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.