Zrýchlenie :)

Asi začnem kompilovať slovníček mojich obľúbených anglických slov… po flux a ambivalence dnes prichádza quickening. So zrýchlením to nemá veľa spoločné – alebo keď áno, tak len vzdialene. Je to totiž “staré” slovo, ktoré znamená prvé pohyby bábätka.

V časoch dávnych, keď neboli tehotenské testy a ultrazvuky, prvé pohyby boli akési uistenie, že naozaj tam niekde rastie malý človek a že sa mu celkom darí. Istým spôsobom to je (aspoň pre mňa) tak aj v dnešnej dobe. Tehotenský test som si tentokrát nekúpila, na ultrazvuku som s týmto drobcom tiež ešte nebola a aj keď som vedela, že som tehotná (keď už nič iné, tak chýbajúce menštruácie, časté návštevy kúpeľne a rozširujúci sa pás sa ťažko prehliadajú), celé je to akési “reálnejšie”, keď sa bábo začne hýbať (teda presnejšie, ono sa hýbalo už aj predtým, len ja som to necítila).

Aj teraz ho/ju cítim len občas – cez deň, keď je rušno, takmer vôbec, ale večer v posteli pred spaním, alebo ráno pred vstávaním niekedy dá o sebe vedieť. Je to teraz pár týždňov skôr, ako som s Kikou, ale pravdepodobne je to tým, že už viem, čo mám “počúvať”. A už sa teším, keď to bude vidno aj zvonku…

Takže tak som sa ja v poslednej dobe zrýchlila…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.