Víkendové surfovanie

Budúcnosť je tu, pozrite si 3D tlačiareň:

http://www.youtube.com/watch?v=pQHnMj6dxj4

Keby ste chceli mať vodičák s fotkou, kde máte na hlave sitko, tak ako tento Rakúšan, tak sa pripravte, že to môže chvíľku trvať. (Na vysvetlenie: sitko na hlave je na znak príslušnosti ku viere vo Flying Spagetti Monster a keďže sú na oficiálnych dokumentoch povolené pokrývky hlavy z náboženských dôvodov, mladý muž sa rozhodol upozorniť na túto ideológiou a na to, prečo existuje.) Čo stojí za povšimnutie je to, že od neho chceli lekárske potvrdenie, že je duševne spôsobilý viesť motorové vozidlo. Na jeho mieste by som sa určite zaujímala, že prečo ho nepýtajú aj od mníšok alebo židov, ktorí nosia jarmulku.

Na podobnú nôtu, ale z iného uhla. Čo by presvedčilo ateistu, že existuje Boh?

Najnovšia krajina na svete je Južný Sudán. Vznikla pred pár dňami odtrhnutím od Sudánu. Problémov má veľa, ale jeden z najdôležitejších: je pravdepodobnejšie, že 15-ročné dievča zomrie pri pôrode ako to, že dokončí základnú školu. Podľa správy OSN z roku 2007, úmrtnosť rodičiek v južnom Sudáne bola 2030/100000 (pre porovnanie v USA je toto číslo 17/100000) s tým, že iba pri necelých 5% pôrodov bola odborná pôrodná asistencia.

Ľutujem, že som na toto vysvetlenie privilegovanosti nenatrafila skôr. Presne vystihnuté, čo som sa už párkrát snažila povedať sama, ale nepodarilo sa mi to ani zďaleka takto naformulovať.

Kto by vyhral svetový šampionát rovnosti pohlaví?

(nové) štatistiky o postavení žien vo svete (z OSN) – neskutočné mi pripadajú hlavne čísla o tom, koľko ľudí si myslí, že je niekedy v poriadku, ak muž bije manželku (aj v Európe) a tie, ktoré sa týkajú znásilnení

múzeum menštruácie – nenechajte sa odradiť kopou reklám a besným formátom tejto stránky; je tam veľa pozoruhodného čítania (napríklad o tom, ako sa s krvácaním vysporiadavali ženy pred nástupom jednorazových produktov)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.