10 vecí, ktoré mám na Tebe najradšej (Kubko, 2 a 3/4)

koľko máš energie – Je to fascinujúce, ako niekedy ideš ako natiahnutý kľúčikom. A ideš naplno. Vedľajší efekt je, že keď sa konečne unavíš, príde to zrazu. Padla. A potom sa ukňučaný a/alebo hladný necháš niesť. A niekedy, keď nedojdeme až do tohto štádia, tak mám aj výčitky, že Ti “nestačíme”. Mali by sme Ťa viac vybehať, vyblázniť. Rozmýšľam, že sa spolu zase prihlásime na nejaké cvičenie, nech máme aj externú motiváciu.

ako Ťa nadchnú všetky zážitky – Cesta lanovkou bola samozrejme paráda, to sa Ti nestáva každý deň, krútili sa tam kolesá, hojdali sme sa vysoko. Novoročný ohňostroj tiež zanechal dojem a ešte aj teraz o ňom občas rozprávaš. (Nie, nenechali sme Ťa ponocovať, ale o polnoci si sa zobudil na “tie farebné buchoty”, tak to som Ťa už zobrala ku oknu pozerať.) Ale potešia Ťa aj také veci ako jazda trolejbusom, zatváranie garáže, ping-pong s Didim alebo zakladanie ohňa s dedom. Ku šťastiu netreba veľa.

keď si spievaš – Niekedy si len tak hmkáš, niekedy sú tam aj slová. Keď sám, tak väčšinou len popod nos, ale keď sa pridáš ku Kike, tak spievaš už aj nahlas. A niekedy si vymýšľaš vlastné nezmyselné texty pesničiek.

ako sa ešte stále niekedy prídeš o mňa obtierať hlavou

smiech – Si neskutočne zlatý, keď sa smeješ.

kopanie nohami v bazéne – Aspoň niekto v tejto rodine zdieľa moju radosť z vody. Aj keď je pravda, že na Tvoju otužilosť sa ani ja nechytám, ale plávanie sa nám páči rovnako. Keď sme boli včera v bazéne, tak Tvoja najväčšia zábavka bola kopať nohami, aby to čo najviac špliechalo. A celkom Ti tie kraulové a znakové nohy idú (to bude asi tým, že ešte nemáš zlozvyk zohýbať pri tom kolená…).

čo by som si dal? – Keď si hladný, tak chodíš snoriť po kuchyni, na špičkách nakúkaš na kuchynskú dosku a kade-tade, či niečo nenájdeš. Alebo si vytiahneš lyžicu a začneš pobehovať pýtajúc polievku. Baví ma variť, keď viem, že mám takého ochotného jedáka.

náhodné počty – Časť v slovenčine, časť v angličtine, určite nie po rade – tak nám recituješ čísla. A podobne počítaš, keď sa niečo vhodné vyskytne. A prsty sa Ti popri tom riadia ešte iným nezávislým randomom.

nepadáš z postele – Je pravda, že sme Ti spanie doma vymysleli celkom dobre, ale aj keď sme na výlete alebo na návšteve a más normálnu veľkú posteľ, tak sa s tým vysporiadaš a spíš na nej.

ostatné z tejto série

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.