Veľký Rozsutec

Deti si užívajú posledný týždeň prázdnin u starých rodičov a my s Mišom sme sa včera vybrali na Veľký Rozsutec (z Bieleho Potoka cez Jánošíkove diery). V Dolných dierach sme sa čudovali, že zmizol jediný dlhý rebrík, ktorý tam ešte bol po tom, čo začali prerábať chodník (teraz sú namiesto neho malé schodíky a dlhá plošina, takže Dolné diery, sú celé “baby-friendly”). A v horných (zatiaľ neprerobených) sme sa čudovali, ako sme ich minulý rok zvládli aj s deťmi. Cez Tesnú Rizňu potom do sedla a odtiaľ po červenej na Veľký Rozsutec.

Toto je dobrá túra na horúce leto, lebo okrem posledného úseku je celá v tieni a aj tak je zaujímavá (tiesňavy, rebríky a reťaze) a keď už je človek na slnku, tak má parádne výhľady. Tie naše boli trošku zahmlené, lebo opar sa pomaly zbieral a kým sme sa vrátili do sedla, tak zhustol natoľko, že už sme sa vykašľali na Malý Rozsutec (na štvrtej fotke) a išli za hrmenia dolu. Pršiplášte sme síce na chvíľu vytiahli, ale na to, ako sa škaredilo, sme obišli veľmi naľahko.

Ale ukázalo sa, že už sme zleniveli. Takýto veľký výlet sme už dávno nespravili, keďže chodievame na menšie s deťmi a na konci sme veru mali dosť. Budeme musieť potrénovať…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.