Omeletové muffiny/muffinové omelety

Kika má obyčajne na desiatu chlieb alebo žemľu so syrom alebo salámou alebo nejakou zeleninou a k tomu nejaké ovocie. Ak máme upečený koláč, tak z neho dostane kúsok namiesto žemle. Párkrát už boli jablkové lievance, čo zvýšili od večere. Občas nejaká šatôčka alebo osie hniezdo. Sťažovala sa, že nuda, stále to isté. A to ja som rada, že ráno vôbec s polozalepenými očami nachystám niečo, čo nie je 7days croissant (jej predstava ideálnej desiaty). A tak v rámci diverzifikácie portfólia sa u nás už párkrát objavili omeletové muffiny. 

12 malých vajec
zelenina (brokolica, mladá cibuľka, …)
huby
šunka (nemusí byť)
majoránka/bazalka/provensálske bylinky
soľ
olej na vymastenie košíčkov

Do plechu na muffiny naukladáme papierové košíčky. Poriadne ich vymastíme. Približne do dvoch tretín ich naplníme nadrobno nakrájanými kúskami zeleniny, húb, šunky. Potom do každého košíčka vytresneme jedno vajíčko. Ak sú veľké, tak ich treba rozdeliť, lebo inak muffiny vykypia. Do každého košíčka dáme trochu byliniek a prípadne štipku soli. Je fajn ešte každý košíček trochu vidličkou alebo lyžičkou premiešať. Pečieme v rúre na 200C, asi 20 minút, kým nie sú krásne zlatisté.

Poznámky:

  • Asi je jasné, že toto sa nerobí ráno pred odchodom do školy. Ale dobrá správa je, že v chladničke v pohode môžu ostať pár dní.
  • Muffiny sú veľmi fajn, akurát ešte treba vyriešiť jeden technický problém. Strašne sa lepia na tie papierové košíčky. Trochu menej, keď ich vymastím, ale stále dosť. Zatiaľ som si netrúfla vymastiť/vysypať strúhankou priamo plech. Ak prídem na nejaké vylepšováky, tak ich sem dopíšem a budem vďačná za vaše, ak na ne prídete skôr.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.