Computer Methods in Biomechanics and Biomedical Engineering

Do New Yorku sme sa toto leto vybrali preto, že ja som išla na konferenciu. Konala sa na Columbia University, na ktorej som sa s Mišom zastavili na jednu noc, keď sme išli na Work and Travel program ešte počas vysokej školy. Teraz som mala príležitosť si ju prezrieť poriadnejšie. Alma Mater bola celá obstavaná, lebo sa pripravovali na otvorenie nového školského roka, ale našla som aspoň leva, ktorému od hladu po jej vedomostiach trčia rebrá. Okrem toho slnečné hodiny, pri ktorých sa síce dobre stretáva, ale čas neukazujú, starú knižnicu, ktorá má síce nápis Library, ale už v nej knihy nie sú a slúži len na reprezentačné účely, novú knižnicu, ktorá je síce veľká a parádna, ale konferenčný badge nestačí na vstup. Zato som sa bez problémov dostala do Havemeyer Hall, ktorá má jednu z najfilmovanejších prednáškových siení a bola miestom objavov, ktoré viedli k siedmym Nobelovým cenám. Vnútri som náhodne natrafila na výstavu o histórii zápaliek. Pekný kampus. 

Konferencia bola dobrá. Podobne ako v Japonsku, aj tu to miestami vyzeralo, že kto nerobí v nejakej forme machine learning, akoby ani nerobil nič. Dve z troch plenary lectures boli veľmi zaujímavé a dobre odprezentované – Liesbet Gerris a Natalia Trayanova. Chlapík, ktorý mal tú tretiu, ktorá dokonca tematicky vyzerala najbližšie tomu, čo robíme my, ma úplne dokonale uspával, takže veľmi neviem, o čom bola. Fajn bolo, že mali aj workshopy, na ktorých sa dalo všeličo vyskúšať a jeden zo softwarov, ktorý som si tam ohmatala (SimVascular), sme sa s kolegom dokonca rozhodli zaradiť aj do nového predmetu, ktorý začíname učiť v letnom semetri na novom odbore Biomedicínska Informatika. Nadviazala som zopár kontaktov, nabrala inšpiráciu, posmutnela, ako sú všetci ostatní oproti mne šikovní… konferencia. 

Konferenčná večera bola na jachte, ktorou nás previezli ku Soche slobody a ku Brooklyn Bridge. Jedlo fajn, ale nič výnimočné, na dezert sa mi nechcelo čakať v nekonečnej rade, ale spoločníkov pri stole som mala príjemných a zhovorčivých a výhľady boli fotogenické, takže ok.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.