Spoločenské hry na diaľku

Samozrejme, že je aj veľa rôznych online verzií spoločenských hier, ale pri tom, koľko času teraz Kubo s Kikou trávia na počítačoch so školou (a áno, aj s hraním, aktuálne fičí Minecraft) sme radi, keď sa hrajú stolové hry… na stole. Podarilo sa nám zorganizovať aj zopár partií s kamarátmi zo Slovenska.

Zatiaľ sa ukázalo, že fungujú:

Osadníci z Katanu (4 hráči) – Obe strany mali rozloženú rovnakú plochu, hlásili si, čo kto hodil. Na oboch stranách si rovnako stavali cesty, mestá a dediny, aby mali prehľad. A veľmi ich bavilo obchodovanie medzi hráčmi, lebo ho robili cez “bankové prevody” – na jednej strane zložili suroviny do banky a na druhej z nej vytiahli.

Šarády (4 samostatní hráči, aj 2 dvojice) – Veľký úspech, bavilo ich to dlhšie, ako som čakala. Dominovala téma Star Wars, lebo to bolo zrovna okolo štvrtého mája, ale boli aj bryndzové halušky, gumkáči a všeličo iné. 

Lodičky (3 hráči) – Lodičky klasické, štvorčekovo-papierové. Dobré bolo dohadovanie na začiatku o označení hracích plôch a druhoch lodičiek a presných pravidlách. Ale potom sa odohrala len jedna partia. 

Skyjo (3 hráči) – Skyjo je u nás obľúbené aj bez hráčov za oceánom. Rozložené bolo iba na našom stole, ale keďže žiadne karty sa nedržia na rukách, ale všetko sa vykladá, tak to stačilo. 

Skúšali ste niekto niečo podobné? Ak hej, dajte tipy. 

(Mierne súvisí: Zistila som, že je jednoduchšie mať na cvičeniach z programovania 20 vysokoškolských študentov v jednej miestnosti, ako 3 deti v dvoch miestnostiach. Mali sme pár sedení k Scratch-u s jedným Kubovým kamarátom na Slovensku. V podstate sa každému z nich podarilo spraviť nejakú verziu hry hadík, ale bolo fascinujúce, aké to bolo živelné a ako to srandovne vychádzalo, že keď sa niečo kazilo, tak všetkým trom naraz, ale každému niečo iné.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.