10 vecí, ktoré mám na Tebe najmenej rada (Kubo, sedem mesiacov)

(pred troma mesiacmi)

To, čo si začal produkovať do plienok. Ja viem, že to muselo prísť spolu so začiatkami tuhej stravy, ale aj tak…

Štrajk, ktorý si mal pred pár týždňami. To mi už viac nerob.

Ako si do mňa utieraš nos. Všetky moje tričká, obľúbená mikina, aj popruhy na nosiči sú na pleciach ožužlané, omliekované a usoplené.

Neviem Ťa preniesť spiaceho (napríklad z autosedačky domov). Neprekvapuje ma to, lebo ani s Kikou to nešlo, ale uľahčilo by mi to logistiku.

Necucáš u mňa pre upokojenie. Toto s Kikou šlo. Keď bola rozrušená, ublížená, nespokojná, v lietadle, … tak mi stačilo vyhrnúť tričko a bol pokoj. Ty? Kojenie je pre Teba jednoducho plnenie žalúdka. To by až tak nevadilo, ale tiež si niekedy rozrušený, ublížený, nespokojný, v lietadle, … a ja mám o jedno riešenie menej.

Tvoja fascinácia nočníkom. Snažím sa ho držať poblíž, aby to Kika mala po ruke, ale nemôžem ho nechať príliš blízko, lebo – neviem, či kvôli farebným nálepkám, ktorými je polepený, alebo kvôli niečomu inému – Ťa veľmi láka a len, čo ho zbadáš, tak za ním húsenicuješ.

Keď už o húsenicovaní… skvelé to je, skvelé, ale okrem Teba sa tu pohybuje ešte jeden trpaslík a ten si nedáva príliš pozor, kde čo nechá – papiere, kartičky, drobné veci, … a ja mám obavy, že si raz dáš do úst aj niečo horšie ako pexeso.

Začínaš byť ťažký na nosenie. Ešte v nosiči v pohode, ale len tak na rukách už nie veľmi dlho a preč sú tie časy, keď som Ťa chichotajúceho sa vyhadzovala do vzduchu.

Teraz keď sa ochladilo, obliekanie, keď ideme von. Najprv oblečiem seba, potom prebalím a oblečiem Kiku, potom prebalím a oblečiem Teba, potom obujem Kiku a dám jej bundu, potom obujem seba, Teba dám do nosiča, bundu navrch. Kika je nervózna, lebo jej už je teplo. Kým vyrazíme, ja sa tiež začínam potiť. A keď práve vtedy naložíš do plienky, tak sa musím smiať, lebo inak ma porazí.

Rev, ktorý spustíš, keď Ťa nechám samého na zemi, keď napríklad idem len na chvíľu skontrolovať, či mi niečo neprihára v hrnci. Je pravda, že Ty nevieš, že budem hneď naspäť, ale to si tu už človek nemôže odskočiť ani na záchod?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.