10 vecí, ktoré mám na Tebe najmenej rada (Kika, 3 a 3/4)

už zase to začína – Raz som s tým už praštila. Po návštevách všeliakých doktorov, ktoré k ničom neviedli, sme k nim jednoducho prestali chodiť. Len on ten červík v hlave je hnusný, lebo neodchádza, iba sa niekam na chvíľu zašije a potom zase začne vykukovať. A tak to ideme skúsiť plus mínus odznovu, tentokrát so slovenskými lekármi. V prvom kole to vyzerá na vyberanie nosných mandlí, lebo máš stále zaľahnuté v ušiach a nepočuješ celkom dobre. A potom postupne návštevy ďalších štyroch špecialistov. Vôbec sa neteším. Vôbec sa mi do toho nechce. Čo si budeme navrávať, neznášam to. To ako sa nás niekto hneď na začiatku 5-minútového stretnutia snaží zaškatuľkovať  a pozerá sa iba na tú svoju časť a nevníma Ťa ako celého človeka… Ale zase raz sa pasujem s myšlienkou, že čo ak neskôr už bude neskoro?

strašne nahlas rozprávaš – To súvisí s tým nie celkom dobrým počutím a dúfam, že mandľami a prefúknutím uší sa to spraví.

jedna z najčastejších vecí, ktoré Ti hovoríme, je “Kika, počkaj.” – Asi to dosť vypovedá o nás, o rodičoch. Ale aj o Tebe. Všetko chceš hneď, teraz, už. Alebo ešte lepšie pred piatimi minútami.

sladkosti – Keby to bolo len na Tebe, mlsala by si oveľa viac, než Ťa necháme. A myslím, že Ťa nechávame celkom dosť, pečiem skoro každý týždeň. Ale nebaví ma stále vysvetľovať, že teraz nejdeme jesť čokoládu alebo nejakú dobrotu zo špajze …

nechceš piť čaj – Akýkoľvek. Minule si začala vymýšľať aj s vodou, ale to Ťa našťastie prešlo. Dávať Ti iba mlieko a riedený džús sa mi nepozdáva.

nechceš skúšať nové rozprávky – Nie je to nuda pozerať stále to isté Spievankovo a obľúbencov Pata a Mata?

vyjednávanie – Obzvlášť ráno. Ver mi, ani ja rána v pracovné dni práve neobľubujem, ale všetkým by nám išli lepšie, keby sme nemuseli stále dokolečka diskutovať, že sa naozaj treba prezliecť z pyžama, alebo vyliezť z postele.

keď robíš Kubovi naschvály – Mávaš mu pred tvárou niečím, čo chce. Alebo mu vytrhávaš veci z rúk. Grrr. Nechcem vám robiť policajta.

ďalšie z tejto série

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.