Tri výlety za týždeň

Tento týždeň sa nám podarilo ísť hneď na tri výlety – to máme zatiaľ asi rekord – a všetky tri boli výborné.

Chata na GrúniPrvý bol v utorok poobede, keď sa katedrová guláška nekonala na katedre, ale na Chate na Grúni. Prišli všetci, ktorým sa zdalo, že lepšie ako variť guláš v bojových podmienkach niekde v knižnici, je vychutnať si jesennú prechádzku lesom a guláš si dať na chate.

Vyrážali sme okolo jednej spred fakulty, ja som zobrala aj drobcov a tí našťastie prespali aspoň tú cestu do Vrátnej. Zaparkovali sme pri Chate Vrátna a odtiaľ išli po žltej značke. Je to 2 a pol kilometra, prevýšenie 220m, takže zvládnuteľné aj pre trojročné nohy. Akurát tie naše boli druhú polovicu cesty už dosť ukňučané a posledný úsek sa nechali odniesť. Kuba som niesla na chrbte celý čas a vypustila až na posledný kúsok pod chatou. Na chate sme zjedli polievku, koláče a potom sa malí trochu vyšantili na trampolíne a detských preliezačkách, čo tam mali. Veľkí klebetili pri stoloch, alebo vylihovali na drevených lehátkach. Vracali sme sa ešte za svetla.

Nenafotila som nič (obrázok je odtiaľto), lebo som dopredu vedela, že budem mať čo robiť aj bez foťáka, ale boli tam dva iné, tak dúfam, že sa časom k nejakým fotkám dopracujem.

V Malej Fatre a obzvlášť Vrátnej Doline som už síce bola veľkrát, ale toto bolo prvý raz, čo som išla po tomto chodníku. Zopakujeme si to určite zase na jar, lebo sa mi veľmi páčilo, aký to bol kid-friendly výlet.

V piatok sme potom išli do Ovčiarska za kamarátmi. Vrátili sme sa o kus naloženejší, ako sme odišli, lebo sme si požičali kopu podedeného oblečenia, ktoré je pre nich ešte veľké. Pre mňa by to bol fajn pokec aj bez takejto výslužky, ale vzhľadom na moju nechuť k nakupovaniu, to viac než stálo za to. (Ešte raz ďakujem.)

A v sobotu do Turčianskych Teplíc do aquaparku. Akurát tentokrát nám to so spaním nevyšlo úplne ideálne, takže ku koncu a cestou naspäť to už bolo náročné. Ale užili sme si teplú vodu, s Kikou šmýkačku, “centrifúgu” a ja aj horúci bazén nakoniec. Tam si to tiež budeme musieť ešte zopakovať. Akurát dúfam, že Kubo nebude chorý, lebo dnes mal trochu teplotu a ja sa chystám na dva dni do Rakúska (utorok-stredu).

(Po Seneckom aquaparku toto bolo druhé miesto, na ktorom som bola, kde majú páni a dámy spoločné šatne. Je to síce nezvyk, ale pre rodiny s malými deťmi veľmi nápomocné. To sa všetky nové šatne už stavajú takto?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.