Mama, daj ešte večeru

Takto sa dnes Kika tvárila, keď zjedla všetko, čo bolo v miske na večeru.

A tak som pofotila a išla pohľadať druhý chod. Čo mala dobrého? Brokolicu so syrom. (Brokolicu uvarím/naparím, v malom hrnci opečiem 2 lyžice múky na troške masla, zalejem mliekom, pomiešam, dám preč z variča a vmiešam postrúhaný syr. Skombinujem to s brokolicou a rozmixujem. Na jeden krát spravím 4 porcie, jednu rovno naservírujem a tri idú do mrazničky. S úspechom sa stretla aj variácia s karfiolom.

Nuž a keď sa na mňa potom ešte hladne pozerala, tak som naservírovala ovocný dezert.

Na Vianoce som dostala knižku detských receptov a odtiaľ pochádza aj tento Kikin obľúbený. Dávame jej aj kúpené “presnidávky”, ale keď stíham (alebo keď je niečo v mraziaku), tak sa snažíme, aby jedla “domácu stravu”. Myslím si, že je dôležité, aby deti vedeli, že jedlo sa varí, ako vyzerá surové, ako rastie a nikdy nie je priskoro s tým začať. 

Jamie Oliver nie je práve môj favorit, ale momentálne robí niečo, čo si podľa mňa zasluhuje pozornosť. Tu je jeho 20-minútový TED prejav. Ak sa vám ho nechce celý pozerať (ale myslím, že za to pozretie stojí), vytrhnem z neho dve myšlienky: v Amerike dnes majú deti kratšiu očakávanú dĺžku života ako ich rodičia. Kvôli obezite. (Dokonca aj pani prezidentová to považuje za problém a rozhodla sa s tým niečo spraviť). Jamie bojuje na iných frontoch ale proti tomu istému. Hovorí o tom, že deti aj rodičov treba učiť o jedle a treba, aby sa v Amerike zase začalo doma variť.

A ja som len rada, že Kike to, čo navarím, zatiaľ všetko chutí…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.