Medvedia hora

Dnes sme sa vybrali na výlet na Medvediu horu. Pôvodne sme plánovali, že pôjdme do tohto parku (mapa) na celý víkend a pozrieme toho viac, ale nakoniec sme sa rozhodli ísť iba na jeden deň a vyliezli sme na jeden kopec (ostatné si necháme na inokedy).

Išli sme po Apalačskom chodníku (z ktorého sme už kúsok prešli v Delaware Water Gap, ale stále nám z neho ešte pár tisíc míľ ostáva). Prvá polovica cesty bola na môj vkus až príliš upravená, lebo sme stúpali po kamenných schodoch a vrch bol pomerne husto zaľudnený, lebo okrem chodníka tam vedie aj cesta, ale inak to bol fajn výlet (dobre padne prechádzať sa občas medzi stromami).

Ranger, ktorý hore posedával pod borovicou, povedal, že meno kopca nie je len tak – medvede tam vraj sú, ale žiadne sme nevideli. Cestou dolu sme stretávali viac ľudí ako cestou hore a ostali sme prekvapení, ke  sme dorazili k autu, lebo všetky parkoviská boli beznádejne plné a stovky ľudí si grilovali pri jazere (s matematickým názvom Hessian Lake) – keď sme prichádzali, tak bolo len kde-tu jedno auto. Tak ale, podobne ako my, si asi chceli užiť pekný deň vonku a som rada, že boli leniví šlapať do kopca, lebo keby sa všetci vybrali hore, tak by bol na chodníku dosť nátresk.

Na záver ešte niečo zaujímavé. Vedela som, že pozdĺž východného pobrežia USA ide Apalačský chodník, pozdĺž západného Pacific Crest Trail, ale až nedávno som sa dozvedela, že sa dá ísť aj naprieč Amerikou po chodníkoch, ktoré  spolu tvoria Discovery Trail. Niekto ide na ironmana, niekto rok putuje od oceánu k oceánu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.