Aj GPS sa môže stratiť

Po skvelej grilovačke minulý rok sa dnes konal na tom istom mieste aj druhý ročník. Slniečko však nesvietilo ani zďaleka tak ako vtedy (koniec-koncov oproti tomu minulému roku sme prišli o kus skôr), takže nás nakoniec vyhnal chlad.

Kým ešte bolo dobre, Kika lozila po deke, potom sa presunula do kočíka a nakoniec v tom kočíku sedela zababušená v spomínanej deke, zatiaľčo ostatných priťahovalo teplo sálajúce z grilu . Rosničky sa podľa mňa dnes sekli aspoň o desať stupňov…

Tak sme to pomerne skoro zabalili (ostatní ešte ostali a na zahriatie išli hrať futbal) a cestou domov sa nám podarilo “stratiť” GPS. Nie v tom duchu, že by sme oň prišli, ale tak, že nevedelo kde je.

To, že sme nemali signál v tuneli cestou z Jersey na Manhattan, nás neprekvapilo, ale keď sme sa snažili z Chambers St nejako dostať do toho istého tunela cestou naspäť, GPS-o zahlásilo, že stratilo satelity a že si môžme ísť, kam chceme. Neviem, či je to tým, že naokolo samé mrakodrapy, ale to sme v danom momente vežmi neriešili, lebo posledná inštrukcia, ktorú nám dalo bola nepoužiteľná (daná odbočka bola zastavená kužeľmi) a bolo sa treba rýchlo rozodnúť kudy kam.

Manhattan celkom poznáme, ale hlavne z pešej a metrovej perspektívy, takťe hľadať autom tunel nebolo úplne triviálne. Ale po chvíli sa zobudil aj náš sprievodca, prepočítal, čo bolo treba a doviedol nás domov. Zajtra sa na jeho služby spoľahneme znovu a keďže po ceste nebudú žiadne výškové budovy, hádam nás spoľahlivo dovedie až do Delaware Water Gap.

PS Musíme Kike kúpiť klobúčik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.