Závislá

Od nedele som bez laptopu. A znášam to ťažšie, než by som čakala.

Jedna vec je, keď sme niekde na dovolenke a odstrihnutie od internetu a elektroniky je akosi súčasťou celého toho oddychu, ale úplne iná vec, keď sme doma a ja zrazu nemám svoj kalendár; správy, e-maily a blogy si chodím čítať na desktop, na ktorý som si doteraz celkom nezvykla a odložené recepty si nemôžem zobrať so sebou do kuchyne, keď idem variť… To si človek vtedy uvedomí, že naozaj sa jedná o závislosť. A ako poriadny závislák, nemám ani túžbu sa toho zbaviť, akurát sa teším na víkend alebo začiatok budúceho týždňa, keď sa mi môj počítač vráti naspäť.

V nedeľu mu totiž z ničoho nič sčernela obrazovka. Všetko ostatné vyzeralo, že funguje, bola som pripojená na internet napríklad, len som jednoducho prišla o všetok vizuálny output. Môj osobný administrátor po malej konzultácii s googlom zahlásil, že problém je v grafickej karte a že napriek tomu, že laptop je takmer štyri roky starý (teda bez záruky), by sme ho mali zobrať do apple obchodu, lebo sa možno jedná o známu chybu nvidie. V tom prípade by sme za opravu nemuseli platiť (keďže grafická karta je integrovaná na základovej doske, oprava v tomto prípade znamená jej výmenu – čiže “nový” počítač).

A tak sme včera išli sme do obchodu, s ktorým sme mali už predtým dobré skúsenosti (keď som si potrebovala kúpiť napájací kábel – $80, tak mi jednoducho zobrali môj pokazený a nový som dostala zadarmo). Po chvíľke testovania nám povedali, že je to naozaj chyba grafickej karty a za 3-5 dní (zavolajú kedy) si mám prísť pre opravený počítač. Jedna vec sa applu nedá uprieť – počiatočná investícia je síce vysoká, ale to, čo človek za to dostane a príslušný zákaznícky servis stoja za to.

Ešte na okraj… do obchodu sme išli všetci traja napriek tomu, že by bohate stačilo, keby to môj drahý vybavil sám. Ale zobral to ako nenápadnú (?) príležitosť nechať mňa a Kiku si obchytkať nový iPad (pre zvedavcov, Kika si naň prstom kreslila a celkom sa jej to páčilo), asi v nádeji, že ma ukecá na novú hračku… tak uvidíme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.