United Nations

Sem som išla sama, bez detí, bez Miša. Veľmi zaujímavé, aj keď také požuté a trochu z rýchlika (ako pre nás turistov, všakže…). Ale dobre.

Zopár dojmov:

  • Niektoré veci by bolo treba vo svete hovoriť oveľa hlasnejšie, lebo v záplave všetkého ostatného ich nepočuť – napríklad koľko peňazí ide na zbrojenie v porovnaní s inými výdavkami alebo prečo sú na tej stene s portrétmi bývalých generálnych tajomníkov samí chlapi (aj keď trošku rozmanitosti už smerom doprava začína byť vidno). 
  • Rôzne krajiny darovali OSN rôzne umelecké diela. Francúzsko to poňalo inak. Ich Fucaultove kyvadlo sa hojdá vo vstupnej hale a všetkým ukazuje, že nech si o tom myslia, čo chcú, Zem je guľatá. Ma to celkom pobavilo a potešilo, keď som si ho tam všimla.  
  • Dobrý suvenírový obchod. Darčekové predmety z rôznych krajín (Slovensko zastúpené nebolo). Ale nerozumiem úplne, prečo bolo kníhkupectvo ešte samostatne a nie súčasťou tohto obchodu…  
  • Zaujímavé je, že COVID ich trápi menej ako napríklad Federálnu banku, kde som tiež mala objednanú tour, ale tú do odvolania zrušili. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.