Čas predvianočný

December bol chaosný. Ale niečo sme predsa stihli:

  • Stromček boli Mišo s deťmi kúpiť prvý decembrový víkend. Zhodnotili to tak, že keď máme byť cez sviatky preč a zároveň si stromček aj trochu užiť, tak ho radšej spravme skôr a tešme sa z neho celý december. 
  • Medovníčky boli, aj keď neboli úplne “dokorenené”. Nejako sa mi zdalo, že ešte mám doma korenie do perníka, takže som ani pri návšteve poľského obchodu ďalšie nekupovala, ale potom som zistila, že mám len kypriaci prášok do perníka. Takže išiel ten, trochu škorice a trochu podrvených klinčekov… Kubo zahlásil, že tento rok ide aj do 3D a vyrobil chalúpku.
  • Mišo doniesol od maďarského kolegu parádne suché klobásy (tie tu ja lokálne nikde kúpiť neviem), takže bola aj kapustnica. Vianočné menu (kapustnicu a zemiakový šalát s rybou) sme si spravili týždeň pred vianocami s československými kamarátmi, keďže bolo jasné, že na vianoce nás čaká moriak v Colorade.
  • Mišo stihol aj pracovný vianočný večierok na streche nejakého mrakodrapu. Síce s rýchlotestom, ale aj s obavami z omikronu. Našťastie si odtiaľ žiadny covidový darček nedoniesol.
  • Adventný kalendár bol, ale odmietla som dávať sladkosti, keďže ešte stále pretrvávali halloweenske haldy a boli očakávania aj na Mikuláša. Takže špagát na stene a na ňom navešaných 24 zložených papierikov. Na každom papieriku príklad a otázka na debatu ku večeri (napr. Keby ste mohli zmeniť jedno pravidlo, ktoré by to bolo? alebo Keby ste boli kniha, ako by ste sa volali?). Celkom mal úspech.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.