Liberty Science Center

Jeden piatok na konci augusta mali graduate študenti z NJIT výlet do Liberty State Parku (to je ten odkiaľ sa dá ísť na Sochu slobody) a do vedeckého centra, ktoré v ňom je. Mne sa to zdalo ako skvelá príležitosť zase sa so všetkými stretnúť a pokecať a pritom “vyvenčiť” Kiku. Ale celý ten deň pršalo a tak sme ostali doma. Neskôr som sa dozvedela, že spolužiaci do toho parku aj tak išli, ale že to nebol až taký dobrý nápad. My sme sa tam dostali zruba o mesiac neskôr.

Predpoveď tiež nebola ružová (doobeda oblačno, poobede dážď), ale keď nám v paneláku začali testovať požiarny alarm, tak bolo jasné, že musíme vypadnúť rýchlo a ďaleko. Plán bol taký, že kým nebude pršať, tak sa pomotáme po parku a keď začne, tak sa pôjdeme schovať do Liberty Science Centra.

Ale akosi sa vyjasnilo, vykuklo slniečko a tak sme chodili, chodili a schovať sme sa išli až keď sme sa začali pripekať (toľko k predpovediam počasia). Science Centrum sme mali takmer celé pre seba – veď kto by sa tam trepal cez pracovný deň? Celé sme ho nestihli do záverečnej pozrieť, ale nenechali sme si ujsť 3D film (Kika ho prespala) a demonštráciu o tekutom dusíku a ocino zahlásil, že je to skvelé miesto pre deti od 3 do 15 rokov.

Pani s ochrannými rukavicami a okuliarmi doňho vkladala nafúknuté balóny (potom ich úplne placaté s troškou tekutiny vo vnútri vytiahla a nechala zase zohriať). Vložila doňho aj lekársku rukavicu naplnenú vodou a vysvetľovala, prečo sa musia niekedy omrzliny amputovať a na záver doňho naliala vriacu vodu a urobila plazivú paru ako z nejakého filmu.

PS Ak sa vám zdá, že niektoré fotky majú akýsi ružový nádych, nie je to tým, že by ste sa na svet dívali cez ružové okuliare, ale tým, že ocinov foťák buď bude potrebovať ozdravovaciu kúru alebo pôjde na dôchodok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.