Doma vyrobená flísová autodráha

Ten náš krpec stavia autodráhy alebo cesty zo všetkého, čo príde – z legových kociek, z Tesco kariet, z domina. Keď sa občas vyskytujeme v detskej herni alebo u kamarátov, kde majú ozajstné autodráhy alebo vláčikové dráhy, tak je úplne jasné, čomu sa bude venovať. A tak som mu k narodeninám vyrobila cesty.

Zvyšky čierneho flísu som mala doma, “vypuklú” farbu na textil som kúpila (zhodou okolností fosforeskujúcu, lebo obyčajnú žltú ani bielu nemali). Z flísu som nastrihala veľké a malé rovné kúsky, veľké a malé zákruty, zopár križovatiek, jedno parkovisko. Obšívať netreba, lebo flís sa nepára, stačí na ne nakresliť čiary. Potom nechať zaschnúť a prípadne ešte pre istotu prežehliť z rubovej strany a cesty sú hotové. Sú spratné, ľahko prenosné (rovno som k nim spravila aj vrecúško) a v prípade potreby sa dajú prať.

U detí mali veľký úspech a jediná sťažnosť bola, že sa nedajú stavať na dlážke, lebo tam sa pri cestnej premávke dosť šmýkajú. Treba sa s nimi hrať na koberci, lebo tam sa flís dobre prichytí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.