Koniec druhého trimestra (26t)

Tak sa nám to kráti – pomaly končíme druhý trimester. V utorok sme boli na kontrole, všetko vyzerá ok, pribrali sme zatial 7kg, komplikácie žiadne. Akurát ma trochu vyplašili, keď mi pri odchode dali fľašku sladkej vody, že to mám vypiť nalačno hodinu pred tým, ako nabudúce prídem.

Vysvitlo, že to je test na tehotenskú cukrovku, a že ho dávajú plošne všetkým plus mínus v tomto čase. Potom zoberú krv z prsta a pozrú, ako vyzerá hladina cukru. Ak sa im niečo nebude zdať, tak potom robia ešte jeden test – ten je ale dosť nudný, lebo si treba odsedieť tri hodiny v čakárni. Začína sa to odberom krvi nalačno, potom kopa sladkej vody a potom tri odbery každý po hodine. Tak dúfam, že toto nám nebude treba.

A čo ešte bolo nového za posledný týždeň? Mali sme spln. Ja viem, to sa opakuje pomerne často, ale tentokrát bolo vidno mesiac ako tanier. Len naše fotografické zručnosti ešte pokrivkávajú, tak budeme musieť na tom popracovať.

Okrem toho som sa ešte bola pozrieť v jasliach. Ak sa vám to zdá trochu zavčasu vzhľadom na to, že bejby ešte ani nie je na svete a navyše sa s ním/ňou chystám ostať doma do konca roku, aj mne sa zdalo. Ale niekoľko ľudí nezávisle mi hovorilo, že sú tu čakacie zoznamy na jasle a škôlky na roky dopredu a že už môže byť aj neskoro.

A tak som zavítala do jaslí, ktoré sú pri našej škole, pokecala s vychovávateľkami, ktoré majú na starosti tú najmenšiu skupinu a dozvedela sa, že veru nejdem zavčasu. Ale keďže patrím k NJIT, tak tí majú prednosť a že s nami predbežne rátajú od januára 2010.

Veľmi sa mi páčilo to, že tam vítajú spoluprácu s rodičmi – tí môžu kedykoľvek cez deň prísť sa s nimi pohrať, môžu ich nakŕmiť alebo uložiť spať alebo pomôcť s rôznymi aktivitami (a moja kancelária je len o pár budov vedľa). Táto skvelá poloha je zároveň ale aj veľká nevýhoda, lebo to znamená, že bejby by muselo dochádzať so mnou hodinu tam a hodinu naspäť a keby som ho tam z nejakého dôvodu nemohla zobrať ja, tak môj drahý by to mal dosť odruky. Tak si to ešte budeme musieť rozmyslieť…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.