Staten Island

Kika (a s ňou aj my) dostala prvú návštevu zo Slovenska. Môj ocino dorazil minulú stredu (zvládol to dokonca až k nám domov) a tak sa zase raz potulujeme po New Yorku a okolí.

Takže kde sme boli? V Central Parku spolu s kamarátkou z výšky, ktorá prechádzala New Yorkom – to sa však ukázalo ako nie veľmi šťastný nápad, lebo lialo celý deň a výsledkom kojenia (síce pod strechou ale na chladnom kameni) bola moja týždenná nádcha.

Cez víkend sme išli kompou na Staten Island (Mišo si konečne po troch rokoch v New Yorku mohol povedať, že navštívil všetkých päť štvrtí). V zálive plávala kopa lodičiek vrátane plachetníc, starej lode a lode s vodnými delami (to by ma ozaj zaujímalo, že čo to malo znamenať). Vonku sme boli prakticky celý deň a Kika to brala celkom v pohode – na striedačku v kočíku a v nosiči.

V nosiči nevydrží príliš dlho, lebo predsalen hlava jej je ešte ťažká (a už vôbec v ňom nechce byť obrátená tvárou k nosičovi – na to je príliš zvedavá), tak ale na striedačku s kočíkom to celkom išlo. Zajtra ideme do Patersonu a berieme iba nosič (lebo s kočíkom v autobuse to nie je nič moc, tak som zvedavá ako to pôjde).

Čo je ešte nové? Podarilo sa jej spraviť prvú dieru na ponožke, aj keď teda naozaj neviem ako. Kúpili sme (použité) jumperoo – také skákatko s hračkami. Zatiaľ nevie veľmi, čo s ním má robiť, ale možno na to časom príde (potom bude aj video).

Okrem skákania trénujeme prevracanie. Tam už to nebude dlho trvať. Vyzlečená pred kúpaním sa už skoro prevráti z chrbta na bruško a potom od samého nadšenia pokračuje v tréningu aj vo vani. Tam to už ale nie je taká sranda, lebo musíme dávať pozor, aby sa nám vody nenalogala.

Keď už o kúpaní – včera som ju kúpala po týždni prvý raz. Nie že by sme sa vykašlali na naše večerné rituály, ale s príchodom ocina dostala Kika osobného kúpača a maséra (ale včera bol stratený v New Yorku a dorazil až keď sme už boli hotové).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.