Víkendové surfovanie

fotky bábätiek z rôznych kútov sveta – ale to z Košíc?

pozdravy z Zuccotti Parku – fotky; related

aj takéto sa stáva v New Yorskom metre

porovnanie dvoch filmov o career/family balance

škorce v Írsku:

http://www.youtube.com/watch?v=CEgSlRarcC8

žeby ženy mali problém koordinovať oči a ruky?

5 comments

  1. @filmy: Ked sa pozrieme na oba filmy v kontexte – do roku 1986 USA ekonomika prudko rastla, potom sa zacal rast spomalovat a market crash prisiel v oktobri 1987. “Baby Boom” (videla som kedysi davno, zaujali ma vtedy prijimacky do skolky) mal premieru par dni pred nim a teda predpokladam, ze sa v nom odraza pred-crashovy ekonomicky optimizmus (na kolene zalozim firmu, ktorej sa skvele dari a este pritom zvladnem aj dieta). Na druhej strane “Life as we know it” (nevidela som) bol natoceny uprostred krizy, poznacenej skor pesimistickymi vyhladmi ohladom kariery. O pracovne miesta je vacsi boj a treba prinasat vacsie obete, ktore su casto v konflikte s rodicovstvom. Just a thought.

    1. zaujimavy postreh, takto som sa na to nedivala

      mna v tom clanku najviac uputal odstavec ‘What would a twelve-year-old girl learn from this movie?’

      1. Btw. nemyslim si, ze by reflexia ekonomickej situacie v romantickych komediach bola zamerna (az taki sofistikovani podla mna scenaristi nie su, aj ked mozno ich podcenujem). No maju v nich miesto hot topics aktualnej doby. Pocas ekonomickeho boomu 80tych rokov to boli yuppies, enterpreneurs – a kriza partnerskych vztahov (v USA vrcholila rozvodovost), dnes su na pozadi temy ako kriza (ekonomicka a rodiny (vela filmov o generation singles, niekedy nutene preusporiadanie hodnot)), terorizmus, multikulturalizmus.

    1. nie, nie, ja sa tiez pri piti obcas polejem
      len pozerajuc na tie fotky, si veru nie som ista, ci sa tieto damy snazia pit… (sudiac podla toho, ze moje pery sa vacsinou pri piti dotykaju flase)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.