Šťavnaté bravčové pečené mäso

S pečeným mäsom je problém, keď ho chcete mať mäkké a šťavnaté. Aj na druhý deň. Aj pre deti, ktoré majú ešte málo zubov. Či už sa pečie v kuse alebo nakrájané na plátky, nie je až také mäkké, ako keď použijete nasledovnú metódu, pracovne nazvanú “chlieb vo vajci”.

recept je odtiaľto

1kg bravčového karé
strúhanka
4 vajcia
soľ
1-2 veľké cibule
3-4 strúčky cesnaku
olej
mleté čierne korenie
červená paprika
talianske korenie (bylinková zmes)
vegeta (nemusí byť)

Mäso nakrájame na plátky a naklepeme. Nakrájame aj očistenú cibuľu a cesnak. Vidličkou rozmiešame vajíčka so soľou. Mäso obaľujeme najprv v strúhanke, potom vo vajci (nie, to nie je omyl, presne v tomto poradí) a dáme piecť na panvicu do rozhorúčeného oleja. Pečieme len krátko, do zlatista, kým vajíčko začne vyzerať, ako keď robíte chlieb vo vajci. Opečené kúsky ukladáme na pekáč. Keď sú všetky tam, dáme do zvyšného oleja na panvici opiecť nakrájanú cibuľu a cesnak. Okoreníme podľa chuti a vylejeme navrch. Môžeme podliať ešte 1/2 dl vody. Zakryjeme a dáme dusiť do rúru na 180C/30 minút.

Je s tým viac roboty, ako keď len dáte mäso rovno piecť na pekáči (alebo v mojom prípade v sklenenej mise), ale zdá sa mi, že za ten výsledok to stojí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.