10 vecí, ktoré mám na Tebe najradšej (Kubko, rok a 1/4)

líškanie – Toto sa mi nikdy nezunuje. Občas si prídeš o mňa obtierať hlavu. Alebo si ju položíš na moje plece. Alebo oprieš o môj krk. Alebo mi s dokorán otvorenými ústami dáš pusu. Perfektné.

ako si sa nám rozkecal – Toto už hovoríš: mama, tato, dedo, Didi, ahoj, ham, piť, noy (=nohy), ato (=auto), šiši (=vlak), guli (=lopta), havo, hijo (=kôň), hao (=halo), tam, kikiiki (=kohút/sliepka), babo, bae (=bager), daj (=dva významy: daj, nech sa páči), pai (=páli), nono, oto (=otvor), dom, jéjda (=hojdačka/hojdaj ma). A kopu ďalších slov rozumieš. Stačí, že spomenieme, že sa ide von, a Ty si ideš po topánky. Alebo niekto rozpráva o ping-pongu a Ty sa už poberáš dole schodmi do garáže, kde máme ping-pongový stôl. Za chvíľu si pokecáme. Akurát jedno slovo, ktoré už dlhšiu dobu očakávam a zatiaľ som nespozorovala, je Kika.

ako si chodíš sadať na schody – Tie schody sú z jednej strany otvorené a vždy boli mojím obľúbeným miestom na sedenie, obzvlášť, keď je u nás viac ľudí. Je odtiaľ dobrý výľad a človek je zľahka mimo. Zdá sa, že aj Tebe sa zapáčili a pomerne často si tam ideš sadnúť.

začal si kresliť – Zatiaľ iba veľmi abstraktné čmáranice na magnetickej tabuľke a kriedou po zemi, ale vidím to čoskoro na prvé pastelky.

chytili Ťa knižky – Trochu neskôr ako Kiku, ale už si občas donesieš knižku (najradšej máš zvieratkové) a chceš, aby som Ti čítala.

nenecháš sa len tak oblafnúť – Dnes si napríklad naberal vo vani vodu z vodovodu do kelímka a vylieval si si ju na bruško. Tato potom otočil páku a zrazu išla studená. Ty si plynule nabral ďalší kelímok, ale už si si ho nevylial na bruško, ale len vedľa seba. Alebo keď Ti chce niekto niečo zobrať a odpútať pozornosť niečím novým, nenecháš sa oblbnúť. A ako sa zlostíš, keď vieš, ako by niečo malo fungovať, ale Ti to ešte nejde (napríklad skladanie Kikiných drevených puzzle alebo otváranie dverí).

ako mi nosíš kvety – Neviem, ako si sa to naučil, ale keď sme vonku, tak pomerne často odšklbneš nejaký kvietok (púpavu, sedmokrásku, ďatelinu) a donesieš mi ho (povieš pri tom daj).

ako si fascinovaný chrobáčikmi – Pozoruješ všetkých pavúkov, mravcov a podobných. Minule si nadšený za krídlo doniesol živú muchu. A keď náhodou príde mačka, tak ideš puknúť od radosti (a vykrikuješ na ňu havo, havo).

ako sa smeješ – Niekedy len taký šibalský úsmev a niekedy úplne bublavý smiech. Obidva a všetky medzitým sú nákazlivé.

keď sa hráte spolu s Kikou – Nie je to často. Oveľa častejšie sa hráte každý sám, alebo si navzájom robíte zle (čo niekedy potom musím policajtovať). Ale občas sa tak nejako zrazu hráte spolu a obidvaja ste pritom spokojní. Dúfam, že to bude čím ďalej, tým častejšie.

kľúče a telefón – Stále ste aj s Kikou išli po tých našich. Tak sme jej dali jeden starý, už nepoužiteľný telefón a Tebe 4 kľúče, ktoré už nevieme od čoho sú, na koliesku so svietiacim príveskom. Tak pyšne sa s nimi premávaš…

plávanie – Bol si párkrát v bazéne a veľmi sa Ti páčilo.

ako chodíš hádzať špinky do koša – Alebo ich niekedy donesieš niekomu z nás. To potom vyzerá, akoby si nás karhal za nedostatočné upratovanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.