Víkendové surfovanie

The age of the robot worker will be worse for men

A close look at the data reveals a surprising pattern: The jobs performed primarily by women are relatively safe, while those typically performed by men are at risk.

By contrast, women typically work in more chaotic, unstructured environments, where the ability to read people’s emotions and intentions are critical to success. If your job involves distracting a patient while delivering an injection, guessing whether a crying baby wants a bottle or a diaper change, or expressing sympathy to calm an irate customer, you needn’t worry that a robot will take your job, at least for the foreseeable future.

Lekárka v Holandsku: Odišla som, aby ma slovenský systém nenakazil

A hoci som mala komplikovaný pôrod, na druhý deň som šla domov, kde mi ihneď začala pomáhať popôrodná opatrovateľka, ktorá u mňa trávila šesť až osem hodín denne prvých sedem dní po pôrode.

Učila vás správne sa starať o dieťa?

Áno. Poskytla nám množstvo materiálov o materstve a teoreticky aj prakticky nás naučila dôležité veci – ako bábätko vážiť, sledovať prípadné zmeny, merať mu teplotu, dojčiť ho, kúpať, držať, prenášať, dávať ho spinkať, prebaľovať, čo robiť, ak mu začnú rásť prvé zúbky, ako sa správať pri horúčke, obarení sa vodou, jednoducho všetko. Nikam sme nemuseli chodiť, naučila nás to doma, v prostredí, ktoré poznáme.

A teraz sa podržte – tá pani nám aj varila, umývala riad, vysávala, utierala prach, prala a žehlila, do toho inštruovala manžela, aké oblečenie pre bábätko ešte treba dokúpiť, kde zoženie najlepšie a najkvalitnejšie, do toho varila kávu a servírovala snack susedom a príbuzným, ktorí nás chodili pozrieť a nosili darčeky.

Prečo to robila?

Lebo moja zdravotná poisťovňa chcela, aby som sa prvé dni venovala iba dieťatku. Mojou úlohou teda bolo iba užívať si so synom naše najkrajšie chvíle.

Za služby popôrodnej opatrovateľky ste si však priplácali nadštandard, nie?

Nič sme si nepriplácali, všetko krylo moje štandardné zdravotné poistenie.

How to be polite?

The drug revolution that no one can stop

Designing your own narcotics online isn’t just easy—it can be legal too. How do we know? We did it.

Who saved the most lives in hostory?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.