Čučoriedky, černice a tentokrát aj jedlé huby

Dnešný výlet bol do Harriman State Park. Parkovali sme pri Reeves Meadow Visitor Center (o deviatej v pondelok ráno sme brali predposledné z asi 20 miest, ale dá sa parkovať aj popri ceste). Začínali sme po bielej značke, potom sme odbočili na modrú hore na skaly, dolu po oranžovej a naspať na parkovisko po červenej. Červená bola rušná, ale inde sme boli sami. 

Úplne iný pocit z chodníka ako predvčerom, veľa kameňov a skál. To nás koniec-koncov aj zachránilo, lebo keď sa deti začínali sťažovať, tak akurát bolo treba kúsok liezť a zrazu sme boli na najlepšom výlete. (Ukladám si poznámku, podľa čoho budem vyberať ďalšiu trasu.) Na vrchu sme sa zdržali len chvíľku, lebo výhľad bol síce pekný, ale bolo poludnie a veľmi horúco. 

Cestou dolu sme natrafili na čučoriedky a černice. Tomuto nie úplne rozumiem, lebo som bola v tom, že lesné čučoriedky majú rady trochu vyššie polohy. S prižmúrením očí sme vtedy mohli byť okolo 400 m. n. m. Tak ale ochutnali sme, zvyšok nechali medveďom a išli sa dolu ochladiť do potoka – Stony Brook, ako inak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.