Orlena priniesla kopy snehu

Snežiť začalo v nedeľu večer. Tak sme sa vybrali na prechádzku. Kubo vždy odbehol asi 100m pred nás, a kým sme dokráčali k nemu, niečo nám do snehového poprašku nakreslil. Vydržalo mu to skoro hodinu.

A potom snežilo celú noc a celý deň. V pondelok na obed mi deti na želanie urobili na terase snehuliačikov, ale do večera ich zasnežilo. Nedalo sa nikam ísť, takže sánkovačku zahájili na našej príjazdovej ceste. Tá bola do stredy potom taká vyšmýkaná, že sa nášmu aj susedovie autám pretáčali kolesá. A keď deti zhodnotili, že cestička nemá dostatočný sklon, tak využili aj schody z terasy dolu.

Napadlo asi pol metra snehu a čo bolo fascinujúce, toho pol metra sme mali aj na okenných rímsach na poschodí. Tá posledná fotka je už v utorok poobede, keď niečo popadalo a niečo sa roztopilo. Zabudla som si odfotiť v utorok ráno. 

V pondelok mali deti voľno zo školy (snow day). Neviem prečo, keď už máme natrénované vyučovanie z domu, kľudne ho mohli mať… aspoň sa stíhali všetci vyjašiť v snehu. (Ale inak, celé New Jersey bolo vypnuté. Z hromadnej dopravy chodila len jedna jediná vlaková linka, neočkovalo sa proti covidu, guvernér vydal nariadenie, že vpodstate nechce vidieť na cestách nikoho okrem zdravotníkov, ktorí idú do práce…)

V utorok sa už učilo, aj keď len doobeda (Ale z domu.) A v stredu už malo byť normálne vyučovanie, ale pred šiestou ráno nám volali, že je opäť online, lebo je všade poľadovica a nechcú, aby sa ľudia presúvali. Takže až vo štvrtok návrat do zabehaných koľají, jediný rozdiel, že všetky cesty a chodníky v meste sú akési užšie s kopami odhrnutého snehu všade. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.