Utiekli sme

Kika dostala na meniny vstup do escape room. Pôvodne sme mali ísť v sobotu, ale nor’easter Kenan nám doniesol sneh a zmenil plány. Z escape room sa nám ozvali, že sú zavretí, ale že sa môžme presunúť na nedeľu. Trochu škoda, lebo na nedeľu som tak platonicky rozmýšľala o bežkách, ale čo už.

V nedeľu už bolo všetko ok. Síce sneh, ale slniečko. A ujsť sa nám (aj keď s dvoma nápovedami) podarilo. 

Deťom sa páčilo, chcú ísť ešte, ale povedali sme im, že až na Slovensku. Pomer cena/výkon tu nebol práve dobrý. Bola som už v troch escape rooms (dve na Slovensku, jedna v Belgicku) a táto bola najslabšia (a najdrahšia) z nich. Málo hlavolamov a lúštenia. Veľa pokynov na zalaminových papieroch, prakticky žiadne “rekvizity”…

Trochu tomu (možno?) rozumiem v kontexte dvoch ďalších skupín, ktoré začínali v tom istom čase ako my (iné izby), takže sme dostali spoločnú inštruktáž. Boli to dve ortodoxné židovské rodiny. Mama, otec a deti, v jednej skupine bolo detí osem (od kočíka po asi 13), v druhej šesť. S toľkými malými deťmi je asi fajn mať veľa gombíkov, ktoré sa dajú šťukať a pracne nastavovať podľa pokynov a nie príliš veľa vtipných a originálnych šifier (a žiadne voľne položené predmety).

Takže tak, určite ešte pôjdeme. Ale nie tu.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.