Zaujímavé doučovanie z fyziky

Fyzika nikdy nebola moja silná stránka, učiteľka na gymnáziu pravdepodobne narobila viac škody, než sa na  prvý pohľad zdá a úplne mi vyhovovalo, že som sa jej (fyzike, nie učiteľke) na výške oblúkom vyhla. Ale prišiel na psa mráz! Dala som sa na štúdium aplikovanej matematiky a aj keď by som sa časom rada pustila smerom k biologickým alebo chemickým aplikáciám, zdá sa, že v tomto rannom štádiu sa fyzike nevyhnem.

Čo však robiť s niekým ako som ja, kto fyziku len videl a aj to málo a aj to dávno? Graduate Advisor mi odporučil nejaké “ľahké čítanie pred spaním”, len to je ťažké, keď sa snažím dobehnúť vlastné čítanie zanedbané počas semestra a vianočné knižné darčeky moju “queue” ešte predĺžili.

Ale riešenie sa našlo. Na MIT už dlhší čas ponúkajú (zadarmo) videá z prednášok. To samo o sebe neznie veľmi vábne. Ale keď sa povie prednášky Profesora Waltera Lewina, tak tí, ktorí o ňom už počuli, vedia, že to bude stáť za to. Malá reklama tu:

http://www.youtube.com/watch?v=7Zc9Nuoe2Ow

Niektoré prednášky (alebo ich časti) sú na youtube, ale pokiaľ by mal niekto záujem o kompletné semestre podľa predmetov, tak potom cez iTunes -> iTunes store -> iTunes U -> MIT -> Physics.

A tak sa doučujem fyziku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.