Tvar matky

Už nejakú chvíľu mám naspäť tú istú váhu ako pre Kikou. Ale rozhodne nie ten istý tvar. Všetko sa to akosi poposúvalo (čo si budeme nahovárať, ponaťahovalo) a tak teraz len krútim hlavou, keď mi podprsenky a nohavice sedia akosi inak (alebo nesedia vôbec).

Ja sa ani veľmi nečudujem. Keď sa tadiaľ prevalcuje 5kilové bábo, tak sa to nejako prejaviť musí. A ani na dvojdielne plavky sa (ešte zatiaľ) nechystám zanevrieť. Že strie? No a čo. Aspoň mi budú pripomínať, čoho všetkého je telo schopné. (A nie je to tým, že by som sa taká bruchatá nemazala, ale posledných pár týždňov Kika rástla rýchlejšie, ako sa mi stíhala naťahovať koža…)

PredPočasPo

Ale som si spomenula na jednu stránku, na ktorú som kedysi natrafila – The Shape of a Mother (tvar matky) – ktorá je presne o tom. Ako jej zakladateľka píše:

… a tak som si uvedomila, že telo po tehotenstve je jedno z najväčších tajomstiev našej spoločnosti… to, čo bežne vidíme, je upravené do dokonalosti a pokiaľ náhodou vyzeráme inak, tak to schovávame a maskujeme, len aby to niekto nezbadal. Je mi z toho do plaču. Áno, rozprávame o ovisnutých prsiach a iných partiách, ale nikde ich nevidíme. Alebo ak náhodou áno, tak zosmiešňujeme krásu, ktorá vytvorila a živila naše deti.

Preto je mojím snom, aby na tejto stránke zdieľali fotky svojich tiel ženy všetkých vekov, tvarov, veľkostí a národností, aby to už nebolo tajomstvo. Aby sme konečne videli ako vyzerajú ženy bez úprav a plastckej chirurgie… Keby nasledujúca generácia vyrástla s vedomím ako normálne vyzerá bežné telo, nebolo by to skvelé?

Ja tiež dúfam, že naša ďalšia generácia (to akože Kika a s ňou aj prípadní ďalší drobci, ktorí k nám niekedy zavítajú) bude spokojná sama so sebou. Telku nemáme, takže nehrozia reklamy, nechystám diétovať alebo sťažovať na to, ako vyzerám, tak hádam bude mať dobrý príklad z domu. (Len mi nie je celkom jasné, ako neutralizovať vplyv barbie, nohavíc s nápisom na zadku a pod…)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.