Víkendové surfovanie

Pred dvoma týždňami som sa sťažovala na ďalšiu rozprávku, kde je hlavným hrdinom chlapec. Ale teraz tu je pre zmenu jedna, ktorá sa chystá na budúci rok, kde je hrdinkou dievča (a aspoň podľa traileru to vyzerá sľubne, dokonca bez romantickej zápletky?). A odhliadnuc od toho… tie vlasy, áááách:

na podobnú tému, ale o knihách tu a tu

10-ročné dievča v Mexiku má syna

Žiadne dieťa by nemalo byť v situácii, že sa musí rozhodnúť, či sa stane matkou alebo ukončí tehotenstvo.

tohtotýždňové povinné čítanie: over it

Už ma nebaví, že násilie voči ženám nie je hlavná medzinárodná priorita, keď každá tretia žena bude počas svojho života znásilnená alebo zbitá.

o kojení a baby-friendly nemocniciach (niečo v podobnom duchu som písala tu)

To, čo robí nemocnicu baby-friendly, nie je to, že bráni ženám vybrať si umelé mlieko alebo odmieta im ho dať, keď ho ich deti potrebujú. Baby-friendly nie je o nútení matiek robiť čokoľvek. Baby-friendly je o zabránení tomu, aby NEMOCNICE dávali fľaše a cumle kojeným bábätkám a potom poslali domov nič netušiace mamy s ukričanými zmätenými deťmi, ktoré sa nevedia pricucnúť. Baby-friendly je o zabránení tomu, aby NEMOCNICE prijímali “zadarmo” umelé mlieko a darčekové tašky so vzorkami od výrobcov, čím vlastne podporujú súkromné spoločnosti a podieľajú sa na praktikách, o ktorých výskum ukázal, že sťažujú matkám naplniť ich vlastné ciele ohľadom kojenia. Baby-friendly je o nútení NEMOCNÍC do poskytovania pravidelných školení o kojení pre celý personál, vrátane sestričiek a lekárov, aby matkám pomohli a nedávali im zlé rady.

čo všetko sa dá požičať

A spomínal som už, že zarábam na požičiavaní vecí, ktoré aj tak nepoužívam? A že na nich môžem zarobiť znovu a znovu? Napríklad náša terasa s grilom. Za $18 ju používa skupina ľudí a ja dokonca vtedy ani nie som doma. A za hodinu sa idem stretnúť s niekým, kto si ide prenajať nášho psa za $3 na hodinu.

čo chýba v sexuálnej výchove

…ale nikto mi nikdy nepovedal “a kto vie, s kým sa budeš chcieť milovať a aké to pre Teba bude.” Akonáhle som sa blížila ku koncu základnej školy, prišlo podpichovanie (nie od mojich rodičov, ale od iných dospelých a od rovesníkov) o “zabuchnutí” sa do chlapcov a mužov… nikto nikdy nenaznačil, že to, čo som cítila k mojej najobľúbenejšej opatrovateľke, môže byť predzvesťou sexuálneho prebúdzania. Nie že by som oceňovala sexualizáciu akýchkoľvek mojich pocitov bez môjho dovolenia – ale ten odkaz bol jasný “keď sa začneš zaujímať o sex, toto je druh osoby, o ktorú sa budeš zaujímať.”

sugru – zaujímavá “plastelína”, ktorá sa dá použiť na opravy všeličoho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.