Dobré správy

Tá prvá je naozaj dobrá. Včera nám povedali výsledky kvalifikačných skúšok, ktoré sme robili minulý týždeň. Sú to prvé dve z troch, ktoré mi treba (tú tretiu budem robiť v januári).

A tá dobrá správa je, že si ich nebudem musieť zopakovať v auguste. Jedna z nich bola síce LTT (= len tak tak), ale aj tak dobre. (Ešte vysvetlivky: možné hodnotenia boli tri: A = pass, B = fail, ale dosť toho vedel, F = fail).

Tá druhá správa je aj dobrá aj nie dobrá. Dobrá preto, že nám americký prezident posiela $1200 ako daňový bonus. Nie dobrá preto, lebo podobne ako Ficove predvianočné dôchodkové bonusy, širokým masám v konečnom dôsledku aj tak nepomôže. Celé je to totiž trochu pritiahnuté za vlasy. Bonus schválili kvôli tomu, aby naštartoval spotrebu v čase krízy spôsobenej kreditnými problémami. To však predpokladá, že ľudia peniaze minú a nepoužijú na splatenie svojich podlžností.

A odkiaľ na to ujo Krík zobral peniaze? No odkiaľ asi… máme pár mesiacov do nového prezidenta a novej vlády, tak si ich jednoducho požičal a so zvýšeným schodkom rozpočtu nech si už poradí niekto iný. Po nás potopa…

Tak ale šek im vrátiť nepôjdeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.