Víkendové surfovanie

rady pre slobodné ženy, ako loviť chlapov – rok 1938, nie príliš odlišné od rád v roku 2011

polovica Američanov si myslí, že obyčajné paradajky nemajú gény, ale geneticky modifikované áno:

Scientific literacy

dojmy z konferencie “Čo ženy chcú” (o pôrodoch), ktorá sa konala v Martine.

zdá sa, že toto veľmi nepomáha,

The 2009 Elimination of Violence against Women (EVAW) law criminalises child marriage, forced marriage, selling and buying women for the purpose or under the pretext of marriage, baad (giving away a woman or girl to settle a dispute), forced self-immolation and 17 other acts of violence against women, including rape and beating.

znásilnenú ženu odsúdili za cudzoložstvo (Afganistan) – článok je trochu chaotický, lebo z neho nie je jasné, či sa má vydať za násilníka, pokiaľ sa chce dostať z väzenia (kde sa jej medzičasom narodila dcéra), alebo z nejakého iného dôvodu; čo s tým má spoločné jej podmienka ohľadom manželstva; či minister spravodlivosti navštevuje všetky takéto obete vo väzeniach… ale bez ohľadu na to, je naozaj desivé, keď je trestaný ten, komu bolo ublížené. (vďaka Zuzine za obidve linky)

somewhat related: prečo každá štvrtá Američanka užíva lieky na psychiku

Claires je obchod s bižutériou, ktorý tu nájdete v každom obchodnom centre. Zamestnankyňa hovorí o prepichovaní uší.

šach pre troch

toto nie je linka, ale niečo, čo mi poslal na pobavenie môj brat:

If con is the opposite of pro, what is the opposite of progress?

cukor nie je to isté ako high fructose corn syrup, aj keď sa ho rafinéri snažia premenovať na ‘corn sugar’

ale keďže Corn Refiners Association je priemyselná skupina a priamo nepredáva žiadne výrobky, nemôže byť ani žalovaná za zavádzajúcu reklamu

Siri nájde všeličo, ale s ukončením tehotenstva nepomôže

predsudky vo filmoch

pýtajte si viac

Často sa stane, že keď sa dostaneme k dohadovaniu platu, ja im poviem, že číslo im príde o pár dní. Obyčajne začíname okolo $45k [$45 tisíc ročne] na absolventskú pozíciu. 50% až 60% žien, s ktorými robím pohovory, jednoducho túto ponuku prijme. Je to šialené, ja dopredu viem, že dostanem povolenie dať viac, ak si to vypýtate. Naopak, takmer 90% mužov, s ktorými robím pohovory, si okamžite zapýta viac.

Ďalšia veľká chyba je, ako si pýtajú viac. Vo všeobecnosti, ženy s ktorými som rokoval, povedia, že 45k nie je dosť a že potrebujú viac, ale nepovedia žiadne číslo. Vtedy im zvyčajne zvýšim na 48k až 50k. Pravidlá našej spoločnosti nedovoľujú pridať viac ako 5k oproti pôvodnej ponuke, ak si špecificky nevyžiadajú viac. Na druhej strane muži častejšie povedia číslo okolo 65k až 75k, a ja potom vyjednávam smerom nadol. Po tejto fáze, ženy buď novú ponuku príjmu alebo idú inam nevediac, že mohli mať viac, keby si zapýtali.

V konečnom dôsledku, väčšina žien, ktoré najmem zarába medzi 45k a 50k, zatiaľčo väčšina mužov medzi 60k a 70k. A navyše ženy si až tak často nepýtajú zvýšenie platu, takže ten rozdiel ešte narastá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.