10 vecí, ktoré mám na Tebe najradšej (Kubko 2 a 1/4)

ako sa chodíš mojkať – A ešte, ako dávaš pusinky a ako sa Ti páčia tie moje. Viem, že Ťa to prestane baviť skôr ako mňa, ale dúfam, že ešte chvíľku nám to vydrží.

ako rozprávaš – Celé slová, rozvité vety. Najväčšiu zásluhu má na tom asi Kika. A my všetci ostatní sme radi, ako parádne sa s Tebou už dá pokecať a ako vieš vyjadriť, čo chceš/potrebuješ. A veľmi zlaté je, keď hovoríš tých pár anglických slov, čo vieš. Tam Tvoje mierne šušlanie nie je bug ale feature :).

páčia sa mi Tvoje chute – Jedávaš takmer všetko. Keď sa snažím si spomenúť, čo si mi naposledy ofrfľal, tak ma napadá len kôprová omáčka a to že ješ málo surovej zeleniny. Ale čo je fascinujúce, tak máš vyslovene rád také veci ako kyslé uhorky alebo syr s bielou plesňou (Hermelín, Camembert, …). Tato nad tým krúti hlavou, ja sa tíško usmievam. Sklamaný si bol akurát z olív. Vyzeralo to na také dobré hrozno a namiesto toho tá trpká chuť.

že doma si už bez plienok – Aj sa vypýtaš, že ideme na nočník. Ráno sa často budíš so suchou plienkou. To ešte ani zďaleka neznamená, že sme hotoví, nehody sú stále na dennom poriadku. Ale už vidno svetlo na konci tunela.

ako máš rád všetko možné trasenie, prevracanie, šteklenie, jašenie sa – A prídeš si aj pre dupľu.

spievanie – Aj keď nevieš slová nejakej pesničky, tak si pohmkávaš. A najobľúbenejšia je Krtek od Petra Skoumala. A ešte Gramofónci.

idem si kvôli Tebe kúpiť bicykel – Časom domontujem aj detskú sedačku. Plán je taký, že keď sa presťahujeme, tak Kika to bude mať do novej škôlky na skok a ja budem môcť do školy chodiť na bicykli s krátkou zástavkou v Tvojich jasliach. Akurát si to najskor budem musieť natrénovať s nejakým batohom alebo niečím, lebo Ťa nechcem niekde otrieskať.

ako sa rád hráš s vodou – A s pieskom. Si nenáročný, stačí lyžica, pár kelímkov a o zábavu je na dlho postarané.

náhodné spontánne komplimenty – Stáva sa to veľmi zriedka a vždy nám potom spadne sánka. Raz si mi povedal “Mama, máš krásne vlasy.” Tato sa neveriacky skoro otočil za volantom. Toto plus Tvoje oči a jamky v lícach a si na zjedenie.

odhodlanosť – Keď niečo chceš, tak si ideš za tým. Ak treba, s vážnou tvárou si dotiahneš dospelého za jeden prst na pomoc. A všetko to zdôvodníš svojou skvelou logikou “Potrebujem toto, lebo toto potrebujem.” Ak sme Ťa večer odtrhli od nejakého nedokončeného projektu s tým, že treba ísť búvať, tak sa ráno zobúdzaš a ako počítač nabootovaný zo sleep režimu pokračuješ presne tam, kde si prestal.

Kika v tom istom veku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.