Chopok

Malé túry zvládame, ale bolo nám jasné, že na Chopok to naše mláďatá ešte po svojich nevyšlapú. A tak sme sa jeden deň na dovolenke vozili lanovkami. Deti do 6 rokov sú zadarmo, v cene lístka je toto leto aj výlet na druhú stranu Chopku, a tak sme sa rozvážali – spolu 8krát. Išli sme zo severnej strany hore, potom na južnú stranu po Kosodrevinu a naspäť. Deckám sa to páčilo, obzvlášť lienka a jej závažie (na nej sme my s Mišom obdivovali harmonikové vyrovnávanie podlahy).

Z Chopku sme pokukovali na Ďumbier, ale na ten sa budeme musieť vybrať pri nejakej inej príležitosti. Takto sme sa len pomotali na tom Chopku a dookola hornej stanice lanoviek, niektorí pofrfľali na hotel Rotunda, ťažké stroje a to, že to tam miestami vyzerá ako na stavenisku a viezli sme sa ďalej. Kika nám s Mišom cestou spravila aj svoju prvú fotku.

A ten spomínaný trojhlavý drak? Vie chrliť aj dym aj oheň a býva na Priehybe (to je horná stanica lienky). Tam sa nám tak zapáčilo, že sme si to tam iný deň vyšlapali pešo sa pohrať v pieskovisku a Mišo dokonca ešte raz na horskom bicykli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.