Zakladáme vozový park

Ale nie je to také jednoduché, akosi si nevieme vybrať. Keď už sa nám zdalo (po predbežnom výlete do dvoch obchodov a prieskume na internete), že vieme, čo asi chceme, tak sme sa ešte raz vybrali do obchodu si to obchytkať, skúsiť, ako sa s tým chodí a ako sa to skladá… a aktívny predavač nám ukázal nevýhody tohto modelu a odporučil dva iné. Tak sme znovu nerozhodnutí…

Zase ide o jednu z vecí, ktorú Američania musia robiť inak ako normálni ľudia. Nám sa zdalo, že chceme kočík a časom buginu (športový kočík, kde dieťa sedí) a ideálne by bolo, keby sa dalo kúpiť dva v jednom – vaničkový kočík, ktorý by sa dal časom “prestavať”. Ale ukázalo sa, že Američania svojich najmenších prepravujú inak.

Veľmi rozšírené sú takzvané “travel systems”, čo je bugina spolu s autosedačkou. Tá autosedačka sa dá pripnúť na buginu a zase odopnúť a zobrať do auta. Bambino ju používa do približne šiestich mesiacov namiesto hlbokého kočíka a keď sa naučí sedieť, tak sa presťahuje do buginy. To sa nám nepozdávalo hneď z niekoľkých dôvodov, ale hlavne kvôli tomu, že bejby je v autosedačke schúlené a nemá vystretý chrbát.

Vylúčením takýchto cestovných systémov sa naše možnosti výberu značne scvrkli, tak ale našťastie sa dá kúpiť aj niečo iné (európske značky sú však oproti americkým pomerne drahé). Sama som zvedavá, čo to nakoniec bude (všetky tipy a komentáre sú vítané).

Ešte update o našom mini – boli sme včera zase na kontrole (áno, aj mne sa zdá, že sme tam už ako na klavíri a bude to ešte častejšie). Pekne nalačno iba s fľaškou sladkej vody. Pre veľký úspech (= veľa cukru v krvi) opakovanie o týždeň, ibaže tentoraz si budem musieť odsedieť v čakárni tri hodiny, aby mohli spraviť 4 merania v hodinových intervaloch.

Pravdepodobne zase raz planý poplach (podobne ako s tou chrbticou na ultrazvuku), lebo limity sú vraj nastavené tak, že iba približne 20% mamičiek, ktoré pošlú na tento druhý test, má nejaký problém (ešte stále nie nutne cukrovku), tak ale jeden nikdy nevie – pôjdeme to preveriť. Bude to dosť otrava, ale knižka to istí.

Tak nejako sa mi zdá, že čím mám väčšie brucho, tým som skeptickejšia voči vyšetreniam, doktorom, nemocniciam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.