Dnes nám zavreli školu

Trochu som si dnes privstala, lebo sa mi už včera nechcelo nachystať na dnešné cvičenia a v mailoch som našla takýto odkaz: “Friday, February 22, 2008.  Due to inclement weather, day and evening classes are cancelled.  University admin offices are closed.” Len na vysvetlenie inclement znamená “nepríjemne studený alebo mokrý”.

A tak som sa ostala doma tešiť zo snehu a Mišo ma hneď ako rozlepil oči, označil za bandu flákačov. Ale na objasnenie treba dodať, že ono síce trochu nasnežilo (náš v poradí druhý sneh túto zimu – toho prvého bolo asi centimeter a pol a zdržal sa asi 5 hodín), ale už sa to aj topí. Teplota 0 až -1C. Keď som to hovorila Feldovi, ktorý študuje v Minneapolis a z času na čas bicykluje do školy v -25, s vetrom -40, tak sa len zasmial a zhodli sme sa, že keby im zatvárali školu zakaždým, keď trošku nasneží, tak sú asi väčšiu časť zimy doma.

Tak ale darovaným prázdninám na zuby nepozeraj (aj keď by ma veľmi neprekvapilo, keby nám to dali niekedy nahradiť). A nejaký zmysel to malo hlavne z ohľadu na dochádzajúcich, lebo na cestách boli nehody a námraza (a znížená rýchlosť na 35mph na dialnici).

Na našich troch letiskách zrušili dnes spolu 1100 letov, čím zavarili aj letiskám, ktoré počasie nepostihlo, lebo keď raz to lietadlo z New Yorku nepriletí alebo priletí 5 hodín omeškané, tak má problém aj let, ktorým malo pokračovať ďalej.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.