Najlepšie darčeky pre deti

Ešte jeden návrat k vianočnej tematike – dnes to bude o darčekoch. Ale keďže príležitosti na darčeky je aj počas zvyšku roka dosť, tak môžu poslúžiť ako inšpirácia na niečo pre malých kamarátov aj inokedy.

Z toho, čo tu zvyčajne písavam, je asi jasné, že nie som veľkým fanúšikom ružových a modrých plastových hračiek z Číny. Ale toto má byť o tých dobrých darčekoch:

knihy – Pre dospelých tiež, ale pre deti obzvlášť. Rozprávky, encyklopédia zvierat, smiešne básničky,… pre dieťa každého veku sa nájde kniha, ktorú by si rado prečítalo. Tí najmenší, samozrejme, spolu s rodičmi.

puzzle – Také typické, ktoré ukrýva obrázok, počet dielikov primeraný veku (pre 2-ročné dieťa tak 10-20, pre 3-ročné do 50… ak je váš drobec obzvlášť šikovný, trochu pridajte), ale výborné sú aj rôzne logické hlavolamy a hry. Dieťa bude (hlavne zo začiatku) potrebovať pomoc, ale budete prekvapení, ako dobre mu to onedlho pôjde.

pomôcky na vlastnú tvorbu – Pastelky, farby, štetce, farebný papier, nožnice a lepidlo, plastelína, pečiatky, …

Kika dostala tieto Vianoce niečo z každého druhu a aj pre iné deti, ktorým sme chystali darčeky, som vyberala najmä z týchto. A nemusí to byť nič drahé alebo náročné na výrobu. Napríklad z krabičky pasteliek a kúska látky (ja som použila plsť) môžete len pomocou nožničiek vyrobiť jednoduchý peračník (ceruzkovník?):

Nejaké ďalšie tipy na darčeky pre deti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.