10 vecí, ktoré mám na Tebe najmenej rada (Kubko, 10 mesiacov)

zapínaš práčku – Ten veľký gombík je naozaj lákavý. Máš ho vo výške očí, keď sa postavíš, a tak vždy keď máš cestu okolo, testuješ, či dávame na Teba pozor. Už sa mi stalo, že si spustil práčku, aj to, že si zastavil pranie. Keď sa o mesiac presťahujeme, o tieto príležitosti prídeš, ale nerobím si ilúzie, nájde sa niečo nové. Už teraz testuješ, či by sa nedalo niečo spraviť s tým gombíkom na umývačke riadu (akurát tým sa trochu ťažšie krúti). A to ani nespomínam, ako si chodíš namáčať ruky do záchodu, keď náhodou zabudneme zavrieť dvere na kúpeľni…

nočné budenie – Ach. Nevadilo by mi, kebyže sa dva-trikrát za noc zobudíš, cucneš si trochu mlieka a všetci spíme ďalej. Naozaj. Ale Ty nie. Ty sa zobudíš, posadíš alebo postavíš a ešte so zavretými očami začneš revať. Tak ja Ťa zoberiem a Ty sa zo všetkých síl krútiš preč. Tak Ťa položím naspäť a Ty ďalej reveš. Tak Ťa zase zoberiem. A zase dokola. Tento cvičenie si zopakujeme tak 5-6krát, kým si buď spomenieš, že si sa vlastne zobudil na hlad a tak si dáš mlieko a spíš ďalej, alebo zistíš, že vlastne ani nevieš, prečo si sa zobudil, vypučíš zadok do vzduchu a tiež spíš. A o dve hodiny znova. Niekedy pomôže, keď Ťa dám do našej postele, ale niekedy naopak, budeš sa medzi nami metať a zavýjať, kým Ťa zase nedám do tej Tvojej. Úplne náhodne.

že v noci som Tvoj jediný rodič – Ak sa necháš v noci niekým utíšiť, tak som to ja. Čo až príliš jednoducho dovoľuje niekomu inému sa z toho vyzuť.

ohrýzaš pánty na dverách – Neviem, kedy si na to prišiel, ale zistil si, že spodný pánt na našich vchodových dverách sa dá rozobrať. A prvé, čo Ťa napadne, je dávať si súčiastky do úst. (Ako sa babyproof-ujú pánty?)

ako na Teba musím stále dávať pozor – To súvisí s tou práčkou a záchodom a pántami. Ale okrem toho, aj keď si “out of trouble”, tak musím dávať pozor, aby si neožužlával papierové knižky, alebo nerozoberal to, čo práve Kika stavia, …

že si druhý v poradí – Keď bola Kika taká malá ako Ty, dostalo sa jej oveľa viac pozornosti. Často sme jej čítali, rozprávali priamo na ňu. Tebe čítame oveľa menej a aj keď sa snažím dávať si pozor, aby som rozprávala aj na Teba, väčšina hovoreného slova, ktoré počuješ je dialóg iných ľudí. Nie že by to samo o sebe bolo zle, ale mi je to ľúto.

neporiadok, ktorý si schopný narobiť pri jedení – Ani nie tak to, že si zababraný až po lakte a po celej tvári, lebo to mi stojí za to, že môžem sledovať, ako sa sám s nadšením kŕmiš. Ale Tvoj stolík a dlážku pod ním musíme umývať po každom jedle. A nie vždy je to collateral damage, niekedy úplne zámerne hádžeš jedlo na zem.

stále slintáš – Stále máš otvorené ústa a sliny Ti tečú všade. Jediné naše “šťastie” je, že ako ideš a slintáš, tak si to rovno po sebe aj utieraš. Áno, viem, gross.

že si prišiel na to, ako sa otvárajú šuflíky – A chodíš pravidelne kontrolovať plechy pod rúrou a šuflík s káblami. Zaujímavé je, že jediné, čo Ťa zaujíma v šuflíku s Tvojimi vecami, sú vlhčené utierky na zadok.

(tie ostatné)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.