10 vecí, ktoré mám na Tebe najradšej (Kubko, 10 mesiacov)

ako sa smeješ – 100%ne nákazlivé.

ako sa chodíš niekedy prilíškať – Doštvornožkuješ ku mne a začneš sa o mňa obtierať hlavou. Ako také mačiatko. A podarené je, že odkedy sme Ti predali postieľku a presťahovali Ťa na zem na matrac vedľa našej postele, cez deň pred spaním (a niekedy aj večer) sa postavíš a rovnakým spôsobom sa s palcom v ústach a zavretými očami obtieraš o môj vankúš. Potom si zoberieš moje pyžamo, zachumlaný doň si ľahneš a spíš.

ako sa hráš s hocičím, čo má kolesá, a sám si prišiel na to, ako natiahnuť autobus na zotrvačník – A premávaš sa s nimi po celom byte.

pitie “z fontánky” – Zatiaľ si to spravil len dvakrát, ale obidvom sa nám to páčilo – keď ležím na chrbte na posteli, vyhrniem si tričko a Ty sa prídeš napiť.

tancovanie – Je to síce len pracovný názov, pre to, čo robíš, ale aj tak. Zistil si, ako sa púšťa hudba na toolboxe, a keď si pustíš pesničku, tak sa začneš knísať do rytmu.

si úplne nadšený z hojdania – Či už je to v parku na hojdačke alebo doma na fit lopte alebo len tak na kolenách.

naháňačka – Ešte to nie je úplne ono, lebo neutekáš. Naša verzia je zatiaľ taká, že odlezieš tri-štyri kroky, potom sa s úškrnom obzrieš cez plece, ja poviem: “Keď Ťa chytím, tak Ťa zjem.”, Ty sa rozrehoceš a čakáš, kým Ťa chytím. A potom znovu od začiatku.

ako sa sám kŕmiš – Je z toho síce dosť veľký neporiadok, ale je to paráda. A ako chceš vždy ochutnávať z môjho taniera.

ako už automaticky chystáš ruky a spevníš telo, aby som Ťa mohla zdvihnúť

si také “typické” bábo – Kika bola vždy úplne svojská (čo sa mi tiež veľmi páči), ale cool je aj takáto verzia. Štvornožkuješ, ako rýchlik; dávaš si palec úst; keď sa niekde buchneš, je tam najprv pár sekúnd prekvapeného ticha a až potom príde rev; dnes si asi 5 sekúnd sám stál, potom si pozrel na jednu ruku, v nej nič, na druhú, ani v tej nič, potom na mňa, v hlave cvak a elegantne si sa zviezol na zadok.

(ostatné články z tejto série)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.