Florida

Na jarno-veľkonočné prázdniny sme išli na Floridu. Cestovali sme ako kráľovská rodina – ja s Kubom jedným lietadlom, Mišo s Kikou iným. Nie že by sme to tak úplne chceli, ale potrebovali sme minúť ešte nejaké vouchery na letenky a tie letenky, na ktoré sa naše vouchery dali minúť, boli drahšie a vyšli iba dve. Tak sme zvyšné dve kúpili do iného lietadla kus lacnejšie. Zdvojnásobil sa tým počet spôsobov, ako sa veci môžu pokaziť, ale ak nepočítam jedno meškanie, tak sme obišli v podstate bez problémov. 

Z chladného New Jersey sme sa dostali do horúceho leta. Tieto prvé fotky sú z Cocoa Beach. Odtiaľ na dohľad je Kennedyho vesmírne centrum (o tom v samostatnom článku), ale my sme strávili prvý deň hádzaním sa do vĺn a niektorí aj zakopávaním sa do piesku.

Bývali sme v Orlande. To nebolo úplne šťastné, lebo sme sa dosť navozili, atrakcie v Orlande vôbec nevyužili, Mišo tam nemal, kde behať a hotel bol na náš vkus príliš veľký a plný, ale deťom sa páčil bazén s toboganmi, minigolf, laserová hra (“banková lúpež”, kde sa museli prepletať pomedzi zasvietené lúče), aj program so zvieratami.  

Chceli sme kajakovať v Blue Springs State Park, ale keď sme tam prišli, tak nám povedali, že kajaky nepožičiavajú, lebo príliš fúka vietor (?). Tak sme aspoň plávali v riečke, ktorá vyviera z jaskyne. Voda bola čistá, prúd celkom silný a veľa rôznych rýb. Spolu s nami plávala aj jedna manatee (so sledovacou bójkou priviazanou o chvost) a aligátory sa žiadne neukázali.  

Posledný deň sme išli znovu ku moru (Spessard Holland Park) a na večeru v mestečku Melbourne odporúčame kubánsku rodinnú reštauráciu Nini’s. 

Z hotela sme na letisko odchádzali o pol piatej ráno a Kubko si v posteli rozospatý zabudol svoj prepotený vankúšik a plyšáka, ktorých si nosí všade so sebou. Prišiel na to večer v New Jersey, keď išiel spať (zrazu sa len z jeho izby ozval krik: “Kríza, mami, kríza, kríza!”) Do hotela sme zavolali, ale tí nás odkázali na ileftmystuff. Nebolo to úplne lacné, ale o štyri dni už bolo po kríze.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.