Nový byt

Sťahovanie prebehlo hladko – vzhľadom na to, že vecí nemáme veľa, tak ani balenie netrvalo dlho a 4 chlapi nás naložili za pol hodinu. Zhruba toľko im trvalo aj vyloženie v novom byte (aj keď zaplatiť si nechali za tri hodiny), takže samotný presun nám trval len niečo vyše hodiny. Viac roboty už bolo s vybaľovaním a menením adresy na všetkých možných miestach.

Ale musím povedať, že som rada, že sme sa presťahovali. Nielen kvôli problémom s myšami v starom byte a nižšiemu nájmu v tomto novom – výhod je viac. Sťahováci sa síce vyjadrili v tom zmysle, že im sa viac pozdával ten “cute brownstone”, ako tento panelák, ale nemalo zmysel im vysvetľovať, že sme tam mali neželaných spolubývajúcich a málo svetla.

Zoznámte sa s naším novým bytom. Tu sme na jedenástom poschodí s výhľadom na park (druhá strana paneláku má výhľad na Manhattan). Vyzeráme síce trochu ako vykradnutí, lebo miesta je viac a nábytku stále rovnako, ale už plánujeme nejaké prírastky (zatiaľ len čo sa nábytku týka – aby nevznikla nejaká panika). Konečne môžem mať aj nejaké rastliny, ktoré mi nezahynú na nedostatok svetla a dve som zdedila po susedoch, ktorí sa odsťahovali do Californie a chceli ich vyhodiť – papraď a money tree.

Kúpeľňu máme parádnu a kuchyňu síce modernú (vrátane cool uv lampy pod barovým pultíkom), ale tak americky nie veľmi vkusnú. Používame aj umývačku riadu (hlavne asi preto, že sa mi nepodarilo vymyslieť vhodné miesto na odkvapkávanie ručne umytého riadu). A v lete sa už nebudeme variť, lebo máme aj klímu. Budova má vlastný bazén, malé fitko a práčovňu.

Máme to bližšie do potravín, aj na zastávku električky a moje obavy sa nepotvrdili, lebo cesta do školy mi trvá kratšie ako z Hobokenu. Rozmýšľam, či sa mi tu aj niečo napáči, ale nič ma nenapadá – jedine možno to, že by už niekto mohol konečne vymyslieť nehlučnú klímu. My sme spokojní a kolaudačné návštevy sú vítané.

Jáááj a ešte si musím pochváliť manžela a poďakovať Borke, lebo oni dvaja vlastne tento byt vybrali. Ja som ho videla až keď sme sa nasťahovali. Ak sa vám to zdá divné, tak nech sa nezdá. Popozerali sme totiž už predtým kopu bytov a keď sa vyskytol tento, tak som sa práve nemohla ísť pozrieť. Ale v New Yorku a okolí je to čo sa týka bytov “ber alebo už je neskoro”, takže som sa spoľahla. Ukázalo sa, že sa mi oplatilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.