Včerajšia prechádzka po Manhattane

Tento víkend sme sa vybrali na prechádzku do New Yorku, mali sme na to jeden oficiálny a jeden neoficiálny dôvod. Ten oficiálny bol, že v obchodnom dome Macy’s mali svoju každoročnú kvetinovú výzdobu. (Tu sú obrázky z roku 2007 a tu z 2008. Minulý rok som bola o takomto čase príliš bruchatá na to, aby sa mi chcelo kvôli nejakým kvetom trepať na Manhattan.)

Z tých troch rokov, čo som bola flowershow pozerať, sa mi táto páčila asi najmenej, ale zato to tam najlepšie voňalo – alebo si tú vôňu od minula nepamätám. Kiku zatiaľ kvety veľmi nenadchýňajú (keď som jej minule podala kvietok z čerešne, tak zmraštila nos do výrazu: “Fmpf, príroda…”), takže sme sa dlho nezdržali a pobrali sme sa za naším neoficiálnym cieľom.

Tým bol Apple store na piatej avenue. Už pár dní tam totiž majú iPad (fakt, by ma zaujímalo, kto mohol prísť s takýmto menom) a zatiaľčo sme sa my s Kikou pobrali do Central Parku, náš tato si išiel vyskúšať, ako táto hračka funguje. Našťastie som vedela, že iPad ešte má svoje muchy, takže som sa nemusela obávať toho, že sa k nám vráti s malým balíčkom o pár sto dolárov ľahší…

Ani si nepamätám, kedy som bola naposledy na Manhattane (to znamená, že dávno), ale tento výlet mi pripomenul, prečo je tomu tak. Masy ľudí všade. Zmätených turistov na križovatkách s nosmi v mape hľadajúcich Empire State Building, ktorá je priamo nad nimi. Uponáhľaných domácich, ťukajúcich do svojich mobilných zariadení v polobehu, nedívajúc sa pritom ani napravo ani naľavo. Škótska (každú chvíľu nejaká) paráda a s tým spojené zátarasy. Elmo, Bugs Bunny, SpongeBob SquarePants a im podobní ťahajúci peniaze z rodičov za fotky s ich milými ratolesťami… New York, New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.