Payar Island Marine Park

Kika a Kubo chodili cely minulý školský rok na plavecký krúžok a veľmi sa tešili k moru, že si to, čo sa naučili, vyskúšajú aj vo veľkej vode. Ale keď sme išli pozerať rybky do parku na ostrove Payar, dostali obaja (a tým pádom samozrejme aj my dospelí) plávacie vesty, aby sa mohli sústrediť na pozeranie.

Chvíľu skúšali aj šnorchle, ale keď sa Kubovi podarilo stratiť krikľavozelenú(!) dýchaciu trubku (nie, nechápem, ako sa to dá) a Kike sa zase podarilo tou jej si vyraziť zub (už sa kýval, takže žiadna tragédia, ale ten prvý moment, keď som si všimla, že má krvavé ústa…), tak sme sa vykašľali na šnorchle a nechali sme ich plávať len s okuliarmi, ktoré nosia do bazéna. (Mimochodom, tie sa Kubovi tiež podarilo o pár dní stratiť, keď sa hádzal do vĺn… má nejakú veľkú spotrebu plaveckých pomôcok…)

Rybiek bolo dosť, deckám sa páčilo, ale bola to veľká masová akcia. Keby bolo na výber, radšej by sme išli na výlet, ako boli tento alebo tento pred dvoma rokmi. Treba aj pochváliť – tu sme plávali aj s malými žralokmi (akurát sa ich nepodarilo dobre odfotiť), ale keď si mám vybrať, tak radšej korytnačky ako žraloky…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.